TRANZITNI JUPITER U ZNAKU VAGE (septembar 2016 – oktobar 2017) – vrijeme ljubavi, mira i putovanja

Piše: Miloš Tomić, astrolog (065 256 040; [email protected])

Jupiter, poznat kao Zevs ili Faeton, svakih 12 godina boravi po godinu dana u jednom zodijačkom znaku. Jupiter ulazi u znak Vage 10.09.2016, a napušta ga 11.10.2017.

U astrologiji, znak Vage je simbol udruživanja i sjedinjenja, predstavlja mir, diplomatiju, pravdu, šarm, romantiku, ali i svaki potpisani ugovor. Znak Vage će uvijek pokazivati odakle Vas ,,vreba’’ brak. Recimo, znak Vage u vrhu VI polja će najčešće donijeti upoznavanje bračnog partnera preko posla, znak Vage na vrhu IX polja ukazuje na moguć brak sa strancem i mogućnost drugog braka (ako ostali aspekti to potvrde) i tako redom.

Ulaskom Jupitera u kardinalni, vazdušni znak Vage međuljudski odonosi će dobiti podstrek, jer priroda Jupitera je da širi. S vremenom, Jupiter će formirati sekstil sa Saturnom, koji već neko vreme boravi u znaku Strijelca. Jupiter i Saturn su suprotnih priroda, jer za razliku od Jupitera, Saturn je taj koji sakuplja i inhibira, ali pod određenim uglovima, njihovi uticaji se nadopunjuju, što je ovde slučaj (aplikacija uz recepciju!). Recepcija Saturna i Jupitera donosi potrebu za pravdom i jednakošću, ubrzava sudske procese i trgovačke poslove, pa ako vodite neki spor, ili se na bilo koji način bavite pravom ili nekretninama, ovo će biti jako plodna godina za Vas.

Krajem avgusta, Jupiter i Venera će se sresti na 27* Djevice, da bi potom obje planete prešle u znak Vage. Pa eto slike simpatičnog stranca, čovjeka sa puta, starog  oko 45 godina, koga ste prvi put sreli na radnom mjestu, te Vam on nije bio previše simpatičan. A onda, srešćete ga opet na Vašem pragu, u potpuno novom izdanju, u elegantnom odijelu i sa ružom u ruci. On je ljubitelj umjetnosti, akademski obrazovan, svjetski putnik, otmjen gospodin, ljubazan, vedar i ima baš te nasmijane oči u kojima se jednostavno izgubite.

On je spreman da sa Vama da proputuje svijet, pa je ovaj Jupiter u Vagi i autoput kroz Mađarsku, mostovi na Dunavu u Budimpešti. Ovo su i dvije karte za Bečku filharmoniju, a možda i zgrada kineske ambasade i Vi, u redu za vizu. Ovo možete biti Vi, samo zapamtite: ,,U svakom je odnosu najvažnije, ne ono što dobjate, nego ono što dajete.’’ E. Ruzvelt.

(Sensa magazin)