Tranzit Mjeseca kroz Bika: Danas izbjegavajte autoputeve, teretnjake, brzu vožnju!

Ispravite me ako griješim, ali vjerovatno ste jutros onako još u polusnu, uz prvu kafu ili čaj, pomislili da nema ničeg udobnijeg od Vaše razbacane posteljine na krevetu i već odavno iznošene pidžame u kojoj ste. Ako jeste, već ste predosjetili tranzit Mjeseca kroz znak Bika.

Tranzitni Mesec je prethodne boravio na posljednjem stepnu znaka Ovna, gradeći sekstil sa Suncem na posljednjim stepenima znaka Blizanaca. Od pucanja po šavovima, psihičkog ili fizičkog nasilja, nemirnih snova i dosta čudne noći do mirnog i lijenjog jutra.

Ako pomislite na Mjesec u Biku, pomislićete na malu vikendicu na obali planinskog jezera, pomislićete na komad Sacher torte i šoljicu crne kafe nakon ručka, sjetićete se i omiljene čokoladice koju ste dobijali od majke u djetinjstvu… Bik predstavlja i kasno proljeće, tek sazrele trešnje i jedan kratak poljubac u obraz.

U popodnevnim satima Mjesec stiže do Al Ras al Hamal-a (u prijevodu sa arapskog: Glava Ovna). Ova zvijezda pojačava agresivnost, ali i sposobnost liderstva i osjećaj pripadnosti nekoj zajednici. Donosi velike uspjehe uz strpljenje i naporan rad, posebno ako to što radite, radite sa partnerom. Tranzit Mjeseca preko Hamala donosi češće intervencije zakona, pa danas i budite na oprezu, posebno ako ste vozač. Pazite kako vozite u ‘rikverc’, obratite pažnju na mrtvi ugao i izbjegavajte teretna vozila i po mogućnosti autoputeve i brze ceste (Mjesec je u inkonjunkciji sa Saturnom u Strijelcu).