Torta jogurtica od marelica po recepturi Semy Kanade

Za kalup od 28 cm vam je potrebno, 2x po 650 gr jogurta 3,25 % masnoće. Jogurt stavite u šerpu i dodajte 10 kašika šećera i stavite na peć da se samo malo otopi. Maknite sa peći i ostavite da se ohladi, ali prvo ćete otopiti 5 kesica želatina (10 gr jedna kesicu ima). Želatin potopite po upustvu na vrećici. Želatin trebate da stavite u otopljen jogurt dok je još topao. Ostavite da se potpuno ohladi da bude potpuno ledeno jer ćete trebati umutiri 500 ml šlaga i dodati ohlađenom jogurtu. Trebala sam prvo da vam napišem da pripremite fil za ovu tortu najmanje 4 sata prije.

FIL:1 velika konzerva voća u sirupu po vašoj želji. Ja sam koristila marelice. Dodala sam u šerpu 150 ml vode i istresla konzervu sa sokom i marelicama. Uzela sam štapni mikser i napravila pire od tog. Ponovo sam potopila 1 kesicu želatina i dodala tom pireu. Uzela kalup od torte 26 cm stavila plastičnu foliju unutra i istresla pire. Ostavila ga u zamrzivač ok 3 sata i bio je potpuno zamrznut. Sad radimo tortu, biskvit od 28 cm napravljen po najobičnijem receptu za biskvite stavite na pladanj i okolo stavite obruč. Pola mase koja se ohladila stavite na biskvit, iz zamrzivača izvadite zamrzuti pire i stavite na masu polako, prelijte sa ostatkom mase od jogurta. Ostavite preko noći u frižideru. Sutradan dekorišite po želji.

(Semy Kanada/aura.ba)

Komentari

komentara