Top turističke destinacije 2018: Hrvatsko ostravo Lošinj na drugom mjestu!

Američki portal Food, Wine & Travel Magazine sastavio je listu 11 najboljih destinacija za putovanja u ovoj godini, a na drugom mjestu našlo se hrvatsko ostrvo Lošinj.

Sam vrh liste osvojio je grad Tokio u Japanu, a nakon Lošinja slijede Abruzo u Italiji, Frederikton u Kanadi, francuski Bordo, italijanski Kapri, Šri Lanka, Bodensko jezero u Njemačkoj, mađarska prijestonica Budimpešta, Jordan i Solomonova ostrva.

Ova odredišta su kao najbolja za putovanja u svijetu za 2018. izabrali američki blogeri i putopisci, a za Lošinj naveli da je riječ o ostrvu vitalnosti, koji ostaje u sjećanju zbog predivne obale, kristalno čistog mora i svježeg morskog vazduha.

Takođe hvale ljepote uvale Čikat, ponudu hotela i vrhunske spa-programe, ali i jedinstveni Muzej Apoksiomena koji oduševljava, kao i restoransku ponudu na ostrvu i susjedna ostrva Ilovik i Cres, s poznatom plažom Lubenice.

“Evropljani su vijekovima dolazili na ovo ostrvo, kako bi se odmarali od teških, hladnih zima, prije nego što je uopšte postojao zdravstveni turizam. Kažu da boravak na ostrvu čisti tijelo i um, i poboljšava zdravlje zbog svježeg zraka, pomiješanog sa morskom solju i borovima. Osim toga, reč je o predivnom mjestu s manje od 10.000 stanovnika, sa jednostavnim životom. Oduševićete se ako provedete neko vrijeme ovdje”, navodi se u članku.