TOP SAVJETI ZA PRIVLAČENJE NOVCA: Tronoga žaba, ćelavi Buda, crna kornjača i posuda s grahom i lješnjakom – GARANCIJA USPJEHA I BOGATSTVA!

Piše: Miloš Tomić, astrolog (065 256 040; [email protected])

Ovi savjeti neće stvoriti milionere preko noći, ali će svakako privući dovoljnu količinu novca kako bismo se osjećali sigurno.

Da bi sebi obezbijedio hranu i oruđe koje nije posjedovao, pećinski čovjek je morao da izvrši trampu sa drugim pećinskim čovjekom. S vremenom je trampa postala komplikovana i došlo je do uvođenja jedinstvenog sistema vrijednosti-novca. I tada je sve krenulo niz brdo…

Dinari, euri, franci, dolari, jeni… valuta nije bitna, novac je danas nužno zlo. Jednostavno, svima nam je potreban. To su dobro znali i drevni učitelji feng shui-ja. Dovoljan dokaz efikasnosti njihovih savjeta je neprestan rast kineske ekonomije, čak i u vrijeme ove svjetske krize. Ne treba pominjati da svi tajkuni iz Kine, Hongkonga i Singapura dobro plaćaju svoje feng shui majstore kako bi im oni svojim tehnikama omogućili ugodan i harmoničan život bez prepreka. Ovi savjeti neće stvoriti milionere preko noći, ali će svakako privući dovoljnu količinu novca kako bismo se osjećali sigurno.

TRI ŽABICE ZA PARICE

Žaba (kao i druga vodena stvorenja) je odličan aktivator finansijske energije. U Kini je posebno popularna figura mitske tronoge žabe koja sjedi na novcu. Pošto je kod nas rijetka, poslužiće bilo koja druga figurica žabe. U stanu treba držati minimalno 1, a maksimalno 9. Optimalan broj je ipak 3. Prvu žabicu postavimo pored ulaznih vrata, tako da im je okrenuta leđima. Ta žabica unosi novac u kuću. Drugu žabicu postavimo suprotno od prve, tako da gleda u ulazna vrata. Ova žabica odlazi po novac. Treću žabicu treba staviti na skrovitom mjestu u kući. Ona čuva novac i sprječava prekomjerno trošenje.

MOĆ KINESKIH NOVČIĆA

Mnogi od nas su imali prilike vidjeti kineske novčiće, a da nismo znali čemu služe. To su oni neobični novčići sa rupom kvadratnog oblika u sredini. Jedna strana je jin-ima 2 kineska simbola, a druga strana je jang-ima 4 kineska simbola. 3 ili 9 ovakvih novčića vezanih crvenom trakom i jang stranom okrenutom ka gore predstavljaju jedinstvo neba i zemlje i veoma efikasno privlače novac u naš život. Mogu se držati u novčaniku, u jugoistočnom sektoru, na mjestu gdje držimo novac (koje nikad ne smije biti prazno) ili pored ulaznih vrata. Ako se odlučimo za zadnju varijantu, važno je napomenuti da moraju biti sa lijeve strane gledano iznutra spolja, jer u suprotnom mogu privući nepoželjne osobe u emotivni život. Oni koji nemaju kineske novčiće, mogu koristiti bilo koje druge novčiće bakarnog sjaja poput onih od 5 euro centi, zamotanih u crvenu tkaninu.

BUDA KOJI SE SMIJE

Samo jedan pogled na debelog, ćelavog čovječuljka sa velikom torbom i još većim osmijehom, dovoljan je da poboljša svačije raspoloženje. Po nekima njegova torba je puna para, a po drugoj teoriji Buda u nju skuplja sve naše probleme. Bilo jedno ili drugo, dok god je Buda postavljen na vidljivom mjestu u našem domu, sigurno ćemo osjećati pozitivne vibracije.

BROD NATOVAREN ZLATOM

Maketa broda koju ćemo natrpati zlatom (pravim ili lažnim, zavisno od mogućnosti) i kristalima, nakitom simboliše veliki napredak, posebno onima koji se bave trgovinom. Brod treba okrenuti  ka unutra, kako bi novac uplovljavao u naš dom, a ne ispoljavao i trošio se.

AKTIVIRANJE JUGOISTOČNOG SEKTORA

U orginalnom Lo shu kvadratu sektor 4, jugoistočni sektor, predstavlja naš odnos prema novcu i taj sektor, pravilno aktiviran, svima nama donosi bogatstvo. Pošto ovom sektoru odgovara element drveta, bilo koja biljka koja raste i cvjeta odličan je aktivator. Ipak, trebalo bi izbjegavati biljke sa dugim, oštrim listovima jer odašilju negativne, otrovne strijele. Puno su bolje biljke sa okruglim, mesnatim, zelenim listovima koji po izgledu podsjećaju na novac. Kinezi u ove svrhe najčešće koriste KRASULU. Na dno saksije u kojoj je biljka može se zakopati jedan novčić i time će simbolički sa rastom biljke rasti i naše bogatstvo.

AKTIVIRANJE SJEVERNOG SEKTORA

Svi koji žele posao i uspjeh u karijeri moraju urediti, očistiti i aktivirati sjevernu stranu svog doma. Pošto je sjever pod uticajem vodenog elementa, plava boja i vodeni aranžmani (ne treba da budu preveliki jer to nosi nesreću) su vrlo povoljni, osim ako se na sjevernoj strani nalazi nečija spavaća soba gdje ne treba držati vodu. Na sjeveru se osjeti i uticaj velike nebeske kornjače, pa ako postavimo crnu figuricu kornjače kroz karijeru nas čeka uspjeh i podrška.

AKVARIJUM SA ZLATNIM RIBICAMA

Kineski naziv za zlatnu ribicu kum ju u bukvalnom prijevodu znači izobilje u zlatu. Zbog toga Kinezi vrlo rado gaje zlatne ribice. 9 ribica, 8 zlatnih za novac i jedna crna za zaštitu, se oduvijek smatraju jednim od najboljih aktivatora novca. Inače, Kinezi brojeve 1,8 i 9 smatraju izuzetno srećnim. Akvarijum sa 9 ribica treba postaviti u jedan od sektora kojima odgovara vodeni element, a to su sjever, sjeveroistok ili istok. Opet napominjemo da akvarijum treba biti srednje veličine, jer u malom ribice ne bi imale dovoljno prostora, a veliki akvarijum bi stvorio disharmoniju, kao i svaka prekomjerna upotreba određenog elementa. Ribice treba hraniti i njegovati, a ako koja ugine, što brže je zamijeniti. Vjeruje se da ako ribica ugine, izbjegli smo maler, jer je ribica pokupila negativnost za nas.

LIČNI PRAVAC ZA BOGATSTVO

Prema sistemu 8 palata svako od nas na osnovu svog Kua broja može odrediti svoj pravac i sektor bogatstva.

Kua za muškarce:
Uzme se lunarna godina rođenja, saberu se zadnje 2 cifre. Ako je  dobijeni broj veći ili jednak 10, saberemo mu cifre, kako bismo dobili jednocifren broj. Zatim od broja 10 oduzmemo taj broj i dobili smo kua broj.
Primjeri:
2.4.1984. Sabiramo 8+4=12; 1+2=3; 10-3=7
19.1.1966. (uzimamo 1965. Je Kineska nova godina počela 20.1.1966)
6+5=11; 1+1=2; 10-2=8

Kua za žene:
Slično kao za muškarce, uzimamo posljednje 2 cifre godine rođenja, saberemo ih i dodamo broj 5. Zatim broju koji smo dobili kao sumu sabiramo cifre dok ne dobijemo jednocifren broj.
Primjeri:
4.9.1945 Sabiramo 4+5=9; 9+5=14; 1+4=5
6.10.1982. 8+2=10; 10+5=15; 1+5=6

KUA BROJ    BOGATSTVO
1    JI
2    SI
3    J
4    S
5    MUŠKARCI GA MIJENJAJU U 2, A ŽENE U 8
6    Z
7    SZ
8    JZ
9    I

Svako svoj sektor bogatstva aktivira na osnovu teorije 5 elemenata. Dakle, sjeverni sektor se aktivira vodenim aranžmanima ili metalnim novčićima, jug jakim osvjetljenjem ili biljkama. Biljke su jako korisne u sektorima drveta, istoku i jugoistoku, gdje pomaže i prisustvo vode, dok se sjeveroistok i jugozapad aktiviraju gomilanjem kristala i postavljnjem slika i predmeta žarkih boja. Metalni sektori, zapad i sjeverozapad se aktiviraju naravno metalom, novčićima, posudama ovalnog oblika i slično, a i nekoliko kristala nije na odmet.

LIČNA BOJA ZA BOGATSTVO

Na osnovu Kua formule i teorije 5 elemenata feng shui majstori su došli do zaključka da se bogatstvo najlakše privlači korištenjem boje koja odgovara elemenu koji je prije našeg u produktivnom ciklusu elemenata. Da se opet podsjetimo, po Kua formuli: 1 je vodeni element, 9 vatreni, 2,5 i 8 zemljani, 6 i 7 metalni, a 3 i 4 su pod uticajem drveta. U tabeli su date boje za svaki broj, treba ih nositi što češće – prilikom poslovnih sastanaka ili bilo koje druge poslovne aktivnosti.

KUA BROJ    BOJA ZA BOGATSTVO
1    BIJELA
2    CRVENA
3    BIJELA ILI CRNA
4    BIJELA ILI CRNA
5    CRVENA
6    ŽUTA
7    ŽUTA
8    CRVENA
9    ZELENA

AKTIVATOR NOVCA U SPAVAĆOJ SOBI

Iako se u spavaćoj sobi pretežno koriste feng shui lijekovi za ljubav, postoji jedan vrlo učinkovit i za novac. Njegova prednost je i njegova neupadljivost- ovaj aktivator se drži ispod kreveta u nivou glave. Da biste napravili ovaj aktivator, potrebna vam je srebrena ili zlatna kutijica. Pošto je feng shui jezik simbola, potrebno nam je nešto što liči na zlato ili srebro, mogu se naći kutijice obložene lažnim zlatom a možemo i bilo koju drugu kutijicu obložiti aluminijumskom folijom. U tu kutijicu treba staviti 7 različitih kristala, s tim da bi trebale biti zastupljene boje svih 5 elemenata. Na primjer: crveni jaspis za vatru, sodalit za vodu, tigrovo oko za drvo, citrin za zemlju i nešto zlatno ili srebreno za metal. Dok god je pod glavom ovaj aktivator donosi sreću i uspjeh svom vlasniku.

PRAVLJENJE VAZE BOGATSTVA

Vaza bogatstva je vrlo popularan način za očuvanje i umnožavanje porodičnog imetka. Kinezi je prave na svoj način sa svojim specifičnim simbolima, ali mi ćemo je prilagoditi našim krajevima. Efekat neće izostati.
Potrebno je uzeti vazu od keramike, porcelana, zemlje, kristala ili metala, po mogućnosti sa uskim grlom, tankim i dugačkim vratom i velikim stomakom, jer time simbolički novac koji uđe u nju ostaje zarobljen. U tu vazu stavljamo sljedeće:

7 različitih kristala ili poludrago kamenje poput: gorskog kristala, jaspisa, lapis lazulija, rozen kvarca, korala, tirkiza, malahita, ametista, tigrovog oka, citrina (koji ne ide sa gorskim kristalom)…

Crvenu torbicu prepunu novca u valuti koja se trenutno koristi, po mogućnosti u vrijednosti 988 (dinara ili eura) jer se ovaj broj smatra vrlo srećnim.

Komad zemlje ili biljku koju smo zatražili (ne ukrali) od ‘bogataške’ porodice koja se generacijama smatra uspješnom

3 ili 9 kineskih novčića vezanih crvenom trakom (ako se mogu pronaći)

Ostatak se dopuni sa 5 vrsta plodova biljaka koje se njeguju i koriste u ishrani kao što su: kukuruz, pasulj, ječam, proso, pšenica, lješnici, orasi… Kinezi vjeruju da ovo daje uvijek situ porodicu i sreću u potomstvu.

Vazu možemo, po želji, osim plodova, dopuniti kristalima ili zlatom i drugim nakitom, bilo da je pravi ili bižuterija. Vaza se skloni od znatiželjnih pogleda, najbolje ju je staviti u sektor novca i ona će dugi niz godina donositi prosperitet i srećne okolnosti čitavoj porodici.

(aura.ba)