Titanic nije potonuo, a Michael Jackson je živ?!

Historija ima objašnjenje za svaki historijski događaj, logično. Međutim, uvijek postoji mogućnost da su nam službena objašnjenja nametnuta kako bi netko profitirao. Pogledate li na potonuće Titanica ili smrt Michaela Jacksona iz druge perspektive, uvidjet ćete da alternativna objašnjenja nisu bez smisla.

Alternativno ne znači uvijek istinito, ali imamo pravo sumnjati. Ovo su najveći svjetski misteriji za koje ljudi jednostavno ne prihvaćaju službeno objašnjenje.

Jedna verzija priče sugerira da je potopljeni brod Olympic, identičan Titanicu. Olympic je izgrađen godinu dana prije i slučajno je oštećen bez osiguranja za pokriće troškova. Da bi platila štetu, linija White Star Line pojavila se u slučaju stoljeća: odlučili su tajno zamijeniti brodove prije plovidbe. Htjeli su poslati star i oštećen Olympic umjesto novog Titanica, lažirati sudar u moru, evakuirati putnike do najbližih brodova i lako dobiti novac od osiguranja. No, oštra stvarnost pokazala je da je stara olupina prebrzo potonula, a najbliži brodovi nisu bili dovoljno blizu da bi spasili putnike.

Druga je verzija da je Titanic pretrpio požar prije odlaska na putovanje. Dovoljan dokaz ove činjenice može se naći na starim fotografijama broda na dan plovidbe. Stranice bunkera ugljena označene su velikim tamnim tačkama koje bi mogle ukazivati na unutarnju vatru. John Dilley, vatrogasac broda, u intervjuu je izjavio kako je u jednom bunkeru požar trajao pet dana. Ova je priča potisnuta kako bi spasila status tvrtke. Nakon požara, vruća vanjski trup broda nije mogao podnijeti udarac u ledeni brijeg.

Najbizarnija verzija kaže da je “Nesretna mumija”, poznati egipatski artefakt iz Britanskog muzeja, bio dio prtljage lorda Cantervillea na Titanicu. Artefakt je uglavnom poznat po tome što donosi nesreću kolekcionarima kao i prethodnim vlasnicima. Nakon Titanicove tragedije, mediji su rekli da je “Nesretna mumija” bila, zapravo, svećenica Amen-Ra. Na poleđini ploče je pisalo: “Ostavi zaborav i osvoji one na svom putu jednim oštrim izgledom.”

Nova egipatska otkrića

Znanstvenici i dalje raspravljaju o godini izgradnje egipatskih piramida, najstarijih svjetskih monumentalnih struktura. Zvuči smiješno, ali datumna razlika ide od nekoliko stoljeća do tisuću godina!

Uzmimo Veliku sfingu Gize kao primjer. Sumnja se da je izgrađena za vrijeme vladavine faraona Keopsa u 25. stoljeću prije Krista. Međutim, 1857. godine otkrivena je ploča od kamena s reljefom u Gizi. Prijevod teksta na ploči kaže da je faraon Keops naredio da se samo obnovi Velika sfinga, a ne da se gradi nova. Možda se bavimo još starijim spomenikom negoli se nekoć vjerovalo.

Duboke brazde na Sfinginu tijelu pokazale su se kao ostaci erozije vode. Ali vrijeme u Egiptu nije bilo tako kišno najmanje 8000 godina. To nas dovodi do zaključka da Sfinga može biti starija od 8000 godina.

Zanimljivo je znati da su nakon objavljivanja ove istrage egipatske vlasti organizirale obnovu erodiranih dijelova Sfinge. Ploča otkrivanja izvađena je iz izložbe muzeja.

Blago u Troji

Obično se vjeruje da je grad Troja najvjerojatnije smješten na turskom brdu Hisarlik, a kasnije ga je otkrio arheolog Heinrich Schliemann. Međutim, njegovi kolege sumnjaju u njegovo otkriće i smatraju ga lovcem na bogatstvo.

Sada postoji teorija da je Schliemann sam promaknuo svoje otkriće: pronašao je slične drevne ruševine i pokopao zalihu zlata. Muzeji su imali značajne sumnje u vjerodostojnost Prijamova blaga koje je tamo pronađeno.

SAD je krivac za Pearl Harbor

Jedna teorija sugerira da je Franklin D. Roosevelt shvatio da je jedini način da utječe na svjetsku povijest da se upliće u Drugi svjetski rat, iako američko društvo čvrsto vjeruje u nešto drugo. Ova teorija tvrdi da je Roosevelt izazvao Japan da pokrene napad dajući ultimatum “Hull note”. Znao je za napad koji su Japanci planirali jer su njihovi nositelji borbenih zrakoplova napustili bazu na dan napada. Za pozitivan ratni ishod, možda je to bio pravi potez.

Michael Jackson lažirao svoju smrt i odselio u Bahrein

Pobornika ove teorije počinje biti više nego onih koji se jednostavno suočavaju s činjenicom da je kralj popa preminuo. Njegova smrt izaziva puno pitanja i ne daje dovoljno činjenica.

Posljednja snimljena fotografija mogla je biti lažirana (ton kože je drugačiji i nipošto ne izgleda onako kako bi trebao kroz zatamnjena stakla automobila). Osoba koja je nazvala 911 bila je vrlo mirna i nije ni spomenula Jacksonovo ime.

Snimke sigurnosnih kamera nestale su kao i liječnik Michaela Jacksona nakon objavljivanja vijesti. Nekoliko dana prije smrti, izgledao je fizički dobro. Njegov je lijes bio zatvoren tokom sprovoda. Članovi obitelji možda nisu plakali za stvarno.

Pronađen je pjevačev dnevnik – na nekim stranicama pisao je o lažiranju svoje smrti. Nekoliko godina prije, Jackson je volio provoditi vrijeme u Bahreinu i razmišljao je o preseljenju u tu zemlju.

U ljeto 2016., njegova kći, Paris Jackson, objavila je sliku koja privlači pozornost javnosti. Jacksonovi fanovi misle da je njezin otac bio na stražnjem sjedalu automobila (naravno, trebate ispravno osvijetliti fotografiju).

if you give a little love, you can get a little love of your own.

A post shared by Paris-Michael K. Jackalope (@parisjackson) on