Tinejdžer preživio bliski susret sa medvjedom: “Probudio me zvuk medvjeđih zuba koji su mi probijali lobanju!”

Mladić iz Kolorada prošle subote je bukvalno izvukao živu glavu  kada ga je usred noći probudio zvuk medvjeđih zuba koji su mu se počeli zabijati u lobanju!

Devetnaestogodišnji Dilan, prošli je vikend provodio na kampovanju u nacionalnom parku u planinama Kolorada, području poznatom po velikom broju divljih smeđih i crnih medvjeda. Nekoliko sati nakon što je zaspao, u kamp je ušetao crni medvjed s namjerom da Dilana izvuče iz šatora u kojem je spavao.

– Bilo je oko 4 sata ujutro, pred samu zoru kada me je probudio zvuk žvakanja medvjeda koji me je zubima zgrabio za glavu i počeo izvlačiti iz šatora. Sjećam je užasnog osjećaja i zvuka njegove čeljusti koja mi je probijala lobanju i prijetila da mi potpuno smrska glavu. Medvjed me je uspio odvući od šatora barem 20 metara, i tada je u meni proradio adrenalin i nagon za preživljavanjem. Počeo sam vrištati i šakama udarati medvjeda po glavi i tada su se probudili i ostali kamperi koji su vriskom i kamenjem uspjeli otjerati medvjeda natrag u šumu – ispričao je Dilan lokalnim medijima.

Ubrzo nakon toga Dilan je prevezen u bolnicu sa ozbiljnim povredama glave. U bolnici je proveo nekoliko dana gdje su mu zašili rane nakon čega se vratio kući i na posao.

Dilan inače radi u lokalnom centru koji obučava djecu i tinejdžere za preživljavanje u divljini i u trenutku napada, u kampu se nalazilo još 12 njegovih kolega i mladih polaznika centra .

Prema riječima stručnjaka, crni medvjedi inače nisu agresivni, ali smanjenje prirodnog staništa i manjak hrane uzrok su sve češćim napadima na ljude.

(aura.ba/firsttoknow.com)