Tijelo će vam biti zahvalno: SAMI NAPRAVITE ALKALNU VODU, KOJA ČAK UBIJA I ĆELIJE RAKA!

Zbog naših tipičnih “modernih” načina prehrane koja se uglavnom sastoji od prerađene hrane uključujući sol, šećer, kofein I alkohol – većina naših tijela su previše kisela. Znakovi pretjerano kisele okoline u tijelu su umor, glavobolja, bolovi u trbuhu, te oslabljen imunološki sistem.

Kiselost I lužnatost se mjere na osnovu pH faktora. Čista kišnica ima pH 7,0 pa se smatra neutralnom. Sve ispod pH sedam je kiselo, a iznad pH sedam smatra se lužnatim.
Međutim, kad je u pitanju pH ljudskog tijela, ne možemo govoriti o pH cijelog tijela. Primjerice, ljudska kožaima pH oko 5,5 (lagano kiseo). S druge strane, pH sline se kreće oko 6,5do 7,4 (varira malo na obje strane neutralnog). Probavni trakti ma pH od 1,5do 7,0 ovisno o fazi probave.

Kad smo zdravi, pH krvi se kreće od 7,35do 7,45 (lagano lužnata). Potrebnu ravnotežu naše tijelo održava prije svega putem bubrega i pluća. Međutim, hronična neravnoteža iscrpljuje snagu našeg organizma.

Naša tijela su prvenstveno na bazi vode, od kojih pH utječenanašezdravljeinakrajubolest.

Zbog naših tipičnih “modernih” načina prehrane koja se uglavnom sastoji od prerađene hrane uključujući sol, šećer, kofein i alkohol – većina naših tijela su previše kisela.
Znakov ipretjerano kisele okoline u tijelu su umor, glavobolja, bolovi u trbuhu, te oslabljeni munološki sistem.

Ako okruženje u našim tijelima postane previše kiselo ili lužnato, naše inače zdrave stanice mogu postati otrovne, propasti i umrijeti. Ova neuravnoteženost u pH nagriza tkiva.
Ako se ova pretjerano kisela atmosfera nastavi, tijelo u konačnici taloži višak kiselih tvari u neke dijelove tijela u pokušajima da postane lužnatije.

Kao što je primjećeno, kiselost se povećava u nekim područjima i neke stanice umru, ali druge mogu nastaviti živjetii/ili se prilagoditi ili pretvoriti u maligne.

Mrtve stanice oko njih pridonose ciklusu tako da same postaju kisele. Maligne stanice rastu neodređeno i bez reda, s vremenom se mogu proširiti na druga područja u tijelu, inače poznate kao metastaze.

Pijenje lužnate vode je za to vrlo, vrlo korisno. Naši nadzorni sistemi u tijelu su odgovorni za uravnoteženje našeg pH tako da uklanjaju ostatke jakih kiselina bez da oštećuju žive stanice. No, ako teret postane prevelik, rezultat može biti štetan za vaše zdravlje.

Još jedan razlog zašto izabrati lužnatu vodu je hidratacija vašeg tijela. Vaš tjelesni ssstem lakše apsorbira lužnatu vodu, što vas više hidratizira, što dovodi do napretka u blago stanju i jasnoći.
Zapamtite, vaš mozak je 90% voda… odlučite zadržati ga, kao i ostatak vašeg zdravlja, sretnog i bez raka.

Kako napraviti alkalnu vodu?
Voda je lužnata kada je njena pH vrijednost podešena tako da je oko 8 ili 9, što je baza.
Što slijedi je jednostavan način za postizanje lužnatog učinka na vašetijelo.

Potrebno vam je: 1 vrč vode (2 L) čiste filtrirane vode (ako je jedino dostupna voda iz slavine, onda nju iskoristite), 1 organski limun, opran, izrezan na osmine, 1 čajna kašičica himalajske soli (može se nabaviti u DM-u i trgovinama zdrave hrane)

Priprema:
Napunite vrč, dodajte kriške limuna (nemojte ih cijediti!). Zatim dodajte 1 kašičicu himalajske soli, pokrijte, i neka odstoji preko noći (8 do 12 sati) na sobnoj temperaturi.
Probudite se I popijte 3 čaše ove vode prije ičega za najbolju lužnatu ravnotežu u vašem tijelu.

error: Content is protected !!