Tigrova mast – najbolji preparat za ublažavanje svih vrsta bolova

 

Tigrova mast najpoznatija je mast za ublažavanje bolova na svijetu, a njena formula datira od prije 1500 godina i radi se od visoke koncentracije najkvalitetnijih eteričnih ulja. Tada su je pravili samo za potrebe careva, a zadnjih 100 godina dostupna je svima. Izuzetne je kvalitete i učinkovitosti, a korisna je za gotovo sve vrste bolova.

Radi se, kako joj samo ime kaže, u obliku masti, no postoje i kapi, kao i flasteri natopljeni tigrovom masti. Mast i kapi nanose se na kožu utrljavanjem, dok se flasteri samo zalijepe na bolno mjesto. Svega par minuta nakon što se nanese, ovaj proizvod smanjuje bol, a oko bolnog mjesta širi se ugodan osjećaj topline.

Proizvodi se u dvije boje pa postoje crvena i bijela. Crvena ima veću koncentraciju eteričnih ulja i djeluje intenzivnije, dok je bijela nježnija pa se može koristiti i za masažu, kod laganih glavobolja, kao i za inhalaciju prilikom začepljenosti nosa, prehlade i upale sinusa. Obje, a pogotovo crvenu ne stavljajte blizu očiju.

No, tigrova mast ne služi samo za sitne boljke. Snažan učinak će imati i na bol u leđima, mišićima, zglobovima, bubrezima pa čak i na bol nastalu tumorom. Koristite ju i kod glavobolja, oslabljene cirkulacije, reumatskih bolova, bolova kod udaraca, nagnječenja i iščašenja, kod sportskih ozljeda pa čak i kod svrbeži nakon uboda insekata.