Tetovaže izblijedile, koža se opustila… Pogledajte kako danas izgleda “Vampirica iz Meksika” koja je izgledom zgrozila svijet

Marija Hose Kristerna je zahvaljujući ekstremnim modifikacijama svog tijela postala svjetski poznata kao “Vampirica iz Meksika”.

Nekada davno, Marija je izgledala kao “djevojka iz komšiluka”. A onda je u nekom momentu, bivša advokatica, majka četvoro djece, poželjela je da postane “besmrtna” – u njenom slučaju to je značilo prekrivanje čitavog tijela tetovažama, pirsinge, vampirske zube, pa čak i rogove…


– Kroz moju umjetnost, ja izražavam ljepotu koju želim da svijet vidi. Da, volim da ljudi gledaju u mene, ali ja sam proizvod mog iskustva i onoga što me je okruživalo od djetinjstva. Oduvijek sam bila drugačija – rekla je jednom prilikom, prenosi noizz.rs.
I, činilo se da joj dobro ide u “novom životu”.
Prije nekoliko godina, postala je “muza” brojnih fotografa i alternativnih umjetnika, prva dama tattoo konferencija i inspiracija za sve ljubitelje ekstremnog.
Međutim, izgleda da je njenih pet minuta prošlo brže nego što se nadala. Marija danas ima skoro 40 godina, a s nekoliko kilograma i bora viška – više ne liči ni na ono što je planirala.


U međuvremenu su i neke tetovaže postale blijede, koža se opustila… I mada ne odustaje od intervencija na svom tijelu, njene novije slike su jedan od tužnijih primjera pobjede prirode nad čovjekom.