TEST: PRONAĐITE NAJSLIČNIJI OTISAK PRSTA I OTKRIJTE OVO!

Prema modernoj znanosti, ako ste u potrazi za istinom o vašoj osobnosti – uključujući vaše prednosti, slabosti, sklonosti pa čak i talente – ne gledajte dalje od svoje dvije ruke. Ruke su kao mapa vaše osobnosti. Ne samo da duljina prstiju i oblik noktiju otkriva vašu osobnost, već i uzorak otiska prsta, a iza analize tih otisaka stoji cijela znanost.

Nauka o dermatoglifima (proučavanje otisaka prstiju) osnovana je sredinom 1900 – ih od strane dr. Harold Cummins – a. Pregledom uzoraka na našim prstima, možemo otkriti dosta o sebi, piše portal Little things.

Budući da se naši otisci ne mijenjaju kako starimo, puno toga možemo naučiti o djeci ako promotrimo njihove male prste, prenosi Atma.

Analizirajući njihove otiske, roditelji mogu prilagoditi svoj pristup svakom pojedinom djetetu, kako bi mu pomogli da razvije svoj puni potencijal.

Okrenite dlan desne ruke prema sebi i pažljivo promotrite otiske prstiju na desnoj ruci. Koji uzorak je najuočljiviji na svim prstima? Usporedite ga s numeriranim slikama otisaka ispod.

S kojim uzorkom na slici se vaš otisak prsta najviše podudara?

1. Jednostavni lukJednostavni luk je zakrivljen i u obliku brežuljka, a to govori da je osoba marljiva i pronicljiva. Osobe s uzorkom jednostavnog luka skloni su pomnom, pažljivom promišljanju i daju cijelog sebe u ono što rade.  Sve što rade – rade sa srcem. Oni cijene pravila i smjernice. Čvrsto stoje nogama na zemlji, puni su poštovanja i ne mare za rizik ili opasnost. Ne vole jadikovanje i dramu. 

2. Šatorski luk

Šatorski luk je obilježen strmim zavojima i šiljatim vrhovima. Osobe s šatorskim lukom su impulzivne, kreativne i nepredvidljive. Oni su u skladu s njihovim okruženjem, tako da u jednom trenutku mogu biti otvoreni i veseli, a sljedeći trenutak povučeni i sramežljivi.Ne boje se prepreka i izazova i uvijek su spremni na rizik.

3. Zakrivljena petlja

Zakrivljena petlja ima karakteristične crte koje podsjećaju na valove koji putuju prema sredini prsta. Ovaj uzorak otkriva povučenu, nježnu osobnost. Osobe sa zakrivljenom petljom su miroljubive i tople. Ne vole rasporede i planove, ali imaju velike koristi od njih.Pažljivi su i ljubazni.

4. Radijalna petlja

Radijalna petlja ima crte koje su upravo suprotne od uzorka zakrivljene petlje, linije se šire od sredine prsta. Osobe s radijalnom petljom su vrlo neovisne, često su usamljene u svojim stavovima – sami protiv svih. Uživaju postavljati pitanja i analizirati stvari. Oni su neustrašivi, buntovni, ali u konačnici meka srca.Oni su jaki vođe i jako dobro procjenjuju karakter. 

5. Koncentrična spirala

Koncentrična spirala ima zbijene linije i definirani centar, a to otkriva vrlo snažnu i odlučnu osobnost. Osobe s koncentričnom spiralom su natjecateljskog duha, orijentirani su na cilj i uvijek znaju što žele. Ne vole biti kontrolirani ili usmjeravani, ne boje se govoriti u svoje i u tuđe ime. Vrlo su odani prijatelji.

6. Kružna spirala

Kružna spirala ima raširene prstenaste linije i nedefiniran centar. Osobe s ovim uzorkom su slobodnog duha. Strastvene su osobe i uvijek slijede svoje srce. Kreativni su i s glavom često u oblacima. Vrlo su su osjetljivi i brižni, jako vole životinje.

7. Ovalna spirala

Ovalna spirala karakteristična je po linijama u obliku ovalnog prstena. Ovaj uzorak predstavlja ambicioznu osobu koja voli dobru konkurenciju. Oni su fokusirani i nevjerojatno detaljni, pažljivi i oprezni, ništa im ne može promaći. Obično su vrlo dobri s proračunima i rokovima. Vrlo su temeljiti.

8. Zbijena ovalna spirala

Zbijena ovalna spirala se sastoji od uske, nepravilne petlje i krugova. Osobe s ovim uzorkom su prirodni žongleri. Istovremeno mogu biti na više projekata, a sve zadatke obavljaju savršeno. Oni su kompletne osobe s vrlo različitim interesima. Osobe sa zbijenom ovalnom spiralom su vrlo duboke i povučene, ali uživaju biti među prijateljima.

9. Složena spirala

Složena spirala je obilježena krugovima koji podsjećaju na plimni val. Osobe s ovim uzorkom su vrlo fleksibilne i prilagodljive. Oni uvijek donose svježu perspektivu i vrlo su komunikativni. Osobe sa složenom spiralom su timski igrači iako vole biti vođe. Pažljivi su, odgovorni i zabavni.

10. Paunovo oko

Kao što naziv implicira, ovaj uzorak podsjeća na paunovo pero. Osobe s ovim uzorkom su vrlo izražajne i strastvene sa smislom za dramu. Oni su šarmantni, umjetnici po prirodi i uvijek vole upoznavati nove ljude. Razmišljaju izvan okvira i dobro se snalaze u izazovnim situacijama. Vrlo su topli i brižni.