Test: Izračunajte koliko godina ima vaše tijelo!

Je li naše tijelo mlađe ili starije od vaše prave dobi? Ili je možda upravo jednako staro? Da biste otkrili odgovore na ta pitanja, riješite test koji su napravili stručnjaci.

Bez obzira na to koliko se mladima osjećate, lice će odati vaše godine. Zapravo, nedavno istraživanje otkriva da prosječna žena u licu izgleda i četiri godine starije od svoje prave dobi.
A šta je s tijelom? Je li ono mlađe ili starije od vaše prave dobi? Ili je možda upravo jednako staro? Da biste otkrili odgovore na ta pitanja, riješite test koji su napravili stručnjaci.
Za početak napišite svoju stvarnu dob. Potom dodajte ili oduzmite pomoću rezultata koje ćete dobiti rješavanjem testa. Kada riješite test, otkrit ćete koliko je uistinu staro ili mlado vaše tijelo.

Mozak
Brojite unazad od 100, ali ne redom, nego umanjujte stalno za sedam. Dakle, odbrojavajte 100, pa 93, pa 86 i tako redom dok ne dođete do nule. Ako ste mlađi od 40 godina, za to vam ne bi trebalo duže od 20 sekundi.
Ako imate između 40 i 60 godina, ne bi vam trebalo dulje od 40 sekundi. Kada ustanovite koliko vam je vremena trebalo za taj zadatak, dodajte ili oduzmite brojke svojim godinama – ako ste izbrojili brže od predviđenog vremena, oduzmite dvije godine od svoje stvarne dobi, ali ako vam je trebalo dulje od predviđenog, dodajte dvije godine svojoj stvarnoj dobi.

Koža
Stavite ruku na stol, i to tako da dlanom bude okrenuta dolje. Zatim se uštipnite za kožu na površini ruke (malo iznad korijena prstiju). Zgrabite što više kože možete. Držite tako jednu minutu, a potom pustite.
Promatrajte i pokušajte odrediti koliko je dugo koži trebalo da se vrati u normalno stanje. Ako se koža vratila u normalu za manje od jedne sekunde, oduzmite tri godine od svoje stvarne dobi.
Ako je koži za vraćanje u normalno stanje trebalo od jedne do dvije sekunde, nemojte ni oduzimati, a ni dodavati ništa stvarnoj dobi. Ako je koži bilo potrebno od tri do četiri sekunde, dodajte jednu godinu; za pet do 10 sekundi dodajte dvije godine, a za 11 do 30 sekundi dodajte tri godine svojoj stvarnoj dobi.

Mišići
Stanite na jednu nogu, a drugu dignite u zrak, i to tako da bude savijena u koljenu sa stopalom okrenutim prema stražnjici. Ruke položite na bokove i zatvorite oči. Stojte u tom položaju koliko god možete. Ako ste uspjeli izdržati jednu minutu u tom položaju, oduzmite četiri godine od svoje stvarne dobi. Ako ste tako stajali 30 sekundi, oduzmite dvije godine. Ako ste stajali manje od 30 sekundi, dodajte tri godine.

Oči
Uzmite ravnalo (ili nešto slično) i prislonite ga na obraz direktno ispod oka, i to tako da jedan kraj ravnala strši direktno ispred njega. Držite ga jednom rukom, a drugom uzmite novine. Udaljite ih koliko god možete od lica, a potom ih lagano približavajte sebi.

Činite to sve dok vam slova ne postanu mutna i ne možete ih pročitati. Potom stanite i izmjerite udaljenost između lica i novina (neka vam netko pomogne). Ako je udaljenost manja od 15 cm, ništa ne dodajte i ne oduzimajte.
Ako je udaljenost od 16 do 30 cm, dodajte jednu godinu. Ako je udaljenost od 31 do 60 cm, dodajte dvije godine, a ako je udaljenost od 61 do 90 cm, dodajte tri godine. Za sve više od 90 cm dodajte sebi četiri godine.

Pluća
Uzmite balon normalne veličine i oblika (ne smije biti uzak) te ravnalo koje ima barem 30 cm. Duboko udahnite i jednim izdahom pušite u balon što više možete, odnosno dokle god imate zraka u plućima.

Kada vam nestane zraka, zavežite vrh balona u koji ste puhali. Ravnalom potom izmjerite širinu balona. Ako je širina balona od sedam do devet centimetara, dodajte pet godina. Ako je širina od 10 do 13 cm, dodajte tri godine, a ako je širina balona 20 i više cm, oduzmite tri godine.

Sluh
Upalite radio ili slušajte neku govornu emisiju, ali smanjite zvuk za trećinu. Možete li normalno pratiti emisiju? Ako uopće ne čujete i ne možete pratiti program, dodajte si pet godina. Ako jedva možete čuti, dodajte si tri godine, ako tu i tamo nešto čujete, dodajte si jednu godinu, a ako nemate nikakvih poteškoća i sve dobro čujete, oduzmite dvije godine.

Zubi
Ako primijetite da vam desni krvare dok perete zube četkicom, dodajte si četiri godine. Ako imate neugodan zadah, dodajte jednu godinu svojoj stvarnoj dobi.

Srce
Izmjerite obim bokova, i to na dijelu gdje vam je stražnjica najšira. Potom izmjerite struk na dijelu gdje je najtanji.
Širinu struka potom podijelite sa širinom bokova. PNa primjer, ako vam je struk 70 cm, a bokovi 100 cm, vaša mjera je 0,7. Ako vam je mjera 1, 75 cm ili manja, oduzmite jednu godinu.

Ako vam je mjera 2 cm, dodajte sebi tri godine, a za sve više od 2,5 cm dodajte pet godina.