Teško se razbuđujete, ali ne volite kafu? Ovo je pet idealnih napitaka za vas

Koliko god kafa bila popularna, ima onih koji jednostavno ne vole njen okus…

No, činjenica da ne volite određeni okus ne znači da morate biti pospani i umorni tokom cijelog dana. Jednostavno svoju dozu kofeina “nabavite” iz drugih napitaka, poput čaja i smoothieja. Za početak, probajte sljedećih pet napitaka.

Kombucha

Kombucha je zasigurno jedan od sve popularnijih napitaka, što nije ni čudno, s obzirom na to da je poznat po brojnim zdravstvenim pogodnostima. Ovaj fermentirani napitak koji se dobija od gljive kombucha sigurno će vam dati dovoljno energije da počnete dan.

Chai

Još jedan napitak koji će vas bez problema razbuditi je chai, vrsta indijskog čaja koji je odličan spoj crnog čaja (koji će vam dati potreban kofein) i pažljivo pomiješanih začina koji će vas ugrijati i razbuditi.

Voda s limunom

Ako ste se zasitili čajeva, možete probati još jedan odličan napitak za razbuđivanje – vodu s limunom. Ovaj jednostavni napitak, osim što pruža mnoge zdravstvene koristi, brzo će hidratizirati tijelo nakon duge noći.

Zeleni čaj

Zeleni čaj sigurno je jedan od najpopularnijih čajeva i savršen napitak za razbuđivanje. Osim što sadrži kofein, pun je nutrijenata i vrlo ukusan.

Topla čokolada

Kako dani postaju hladniji, postaje sve teže ustati iz toplog kreveta. Pravi spas u takvim situacijama je topli napitak, a kada nema kafe, tu je topla čokolada. Ovaj slatki napitak će vas ugrijati i pripremiti za dan.