Teške sudbine: Zbog magije na kazanu tete Zilhe!

Bilo je mjeseci kad nisam mogla skupiti novca struju da platim. Pa ni vodu. Pa mi isključe, pa platim, uključe. Borila sam se kako sam znala i umjela, ali, magija je bila prejaka. Sve dok nisam došla do moje spasiteljice Kade.

– Prije Kade, bila sam kod mnogih hodža, gatara, vidovnjaka. Sve se svodilo na “tuc-muc” i plati. Ogolili su me, pomogli nisu. Samo su rijetki bili pošteni rekavši mi da sam pretežak slučaj za njih. Ostali su mi uzimali pare kapom i šakom, obećavali čuda, a desilo se nije ništa.

– A ja sam se nastavila vrtiti u začaranom krugu. Zadnjih deset godina bilo je povuci -potegni. Prvo sam ostala bez muža, djeca su okrenula glavu od mene. Posao je propao. Dužnici se gomilali, novca sve manje, zdravlje sve slabije.Ništa mi ne polazi za rukom. Dižem kredite, kod kamatara se zadužujem, zalažem stan i auto, nakit, vikendicu. Ostajem bez svega. Vjerujte, bilo je dana kad nisam imala šta jesti. Išla sam u Narodnu kuhinju, sakrivena šalom i naočarima velikim, da ko u meni ne prepozna do juče bogatu Sarajku.

Brat i snaha – kovači zavjere

Ovim je riječima počela svoju ispovijest za naš magazin Jasmina S. (45). Rodom je iz Sanskog Mosta. U mladosti je briljirala na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, a paralelno se aktivno bavila rukometom i odbojkom. Brak i rađanje djece su je zaustavili u daljnjim uspjesima.

Danas je Jasmina bez posla i porodice. Može se, kaže nam, pohvaliti jedino neuspjesima. Što privatnim, što poslovnim. Sve je krenulo nizbrdo. Ne sjeća se ni ona tačno kad. Možda kad je preuzela porodičnu firmu, u koju je njen otac utkao sav svoj život.

– Znam da je počelo s košmarima. U noćnim morama sam padala niz ambis, u provaliju gdje me čekao splet zmija otrovnica. Budila bih se s vriskom, a prvih mjesec dana, muž me tješio. Potom su se noćne more nastavile, a muž bi mirno hrkao pored mene. Potom su uslijedili još gori košmari, a muž se ljutio što ga budim. Preselio se u drugu sobu, a ubrzo je napustio naš stan. Djeca su već bila odrasla, izabrala su svoje živote, govorili mi da sam luda, da ih sramotim. Kao da se cijeli svemir urotio protiv mene. Napuštalo me zdravlje, porodica, poslovne prilike su mi izmicale. Bilo je mjeseci kad nisam mogla skupiti novca struju da platim. Pa ni vodu. Pa mi isključe, pa platim, uključe. Borila sam se kako sam znala i umjela, ali, magija je bila prejaka. Sve dok nisam došla do moje spasiteljice Kade.

Kada: autoritet u svojoj branši

– Njene molitve i hamajlije su započele proces poništavanja crne magije. Svaka joj čast! Ona je ona prava, autoritet u svojoj branši. Samo me ona iščupala iz zla, samo je ona znala i vidjela sve. Pri prvom susretu, plakala sam, a kad je pomenula košmare i zmije u provaliji, ruke su mi zadrhtale.

– Sve je zatim hronološki nabrojala, odlazak muža, okretanje djece od mene, propast zdravlja i posla, utvare koje su mi se priviđale. Ona mi je otkrila i ko je stajao iza crne magije – bi oje to moj rođeni brat sa svojom ženom. Krivo im je bilo što ih je otac gurnuo po strani, maltene isključio iz biznisa, a meni prepustio kormilo. Nije da sam ja bila iskusnija u vođenju posla, ali, otac je brata uhvatio u krađi, mada ja to tad nisam ni znala, niti je važno sad. Uglavnom, nije ih htio razbaštiniti, ali ih nije želio više na čelu svoje firme.

– A onda, brat i snaha su se na mene magijom okomili, napravili me i bolesnom i budalom i neuspješnom, da bi ocu dokazali da ipak nisam ja bolji izbor za taj posao. Nažalost, otac je umro, a da nije uspio dočekati da vidi da mu se kćerka oporavila i da je opet na čelu firme, koju uz Kadinu pomoć dižem iz pepela. Sve bih mogla bratu zaboraviti, propast zdravlja, odlazak muža, siromaštvo ali, to što je tata otišao na onaj svijet s mišlju da sam mu ja biznis upropastila, to me boli najviše…

KADINA RIZNICA MUDROSTI: Ko vam noževe pokloni – NEPRIJATELJ VAM JE!

Kada Radetinac, iscjeliteljka vanrednih mogućnosti, čitatelje Aure nesebično savjetuje. Pročitajte ove vrijedne savjete i upozorenja, pazite da usljed neinformiranosti, sami sebi ne postanete najgori neprijatelj.

 

Nije lijepo drugima poklanjati noževe, zato, izbjegavajte tu vrstu poklona. Takođe, ko vama donese nož na dar – znajte da vam je neprijatelj. No, za svaki slučaj, bilo šta da vam ko donese, dar tri puta okrenite ispod koljena i ne plašite se, ne može vam se nanijeti zlo.

Nikad ne uzimajte zemlju s groba/mezara. To je kuća pokajnika koji vas mogu proganjati, a ako ste greškom i uzeli, vratite i to u onoj mjeri u kojoj ste uzeli. I naravno, tražite halala od njih…

Pri jelu, nastojte da iza vas ne ostaje hrana. Tako se gubi snaga i nafaka. Uzmite onoliko koliko mislite da možete pojesti. Ono što i preostane, podijelite sa pticama ili ribama, sevap je veliki.

Među izuzetno dobrom djelima smatra se posjeta bolesnima. Ne zanemarujte rodbinu, prijatelje i komšije, posebno ako su bolesni. Nađite vremena da ih obiđete. Jer, ko hoće nađe način, ko neće, nađe izgovor. Budite među onima koji nađu način.

Ne valja preko noći ostavljati smeće u kući, redovno ga iznosite, ali u akšam i tokom noći ne hodajte oko kontejnera da ne ograjišete. Ali, smeće iznesite u haustor, pred vrata ili u dvorište.

Kada se nešto proda ili daje na zajam, ne daje se da iznosi stvar onaj koji je došao po nju, to iznosi pred kuću domaćin ili kućno čeljade.

Vjerujte u Boga, molite mu se često, a kad dolazite na moje tretmane, ispoštujte ih do kraja ako želite da vaš problem bude riješen.

Pazite koga u kuću puštate, riječ prijateljica više ne postoji. Danas najbolje prijateljice muževe otimaju, spletke prave, magiju umjesto dara donose…

Kad dobar student popusti s učenjem, nafaka krene da se topi, muž okreće glavu od žene, a žena od muža – 99,9% je riječ o magiji, urocima. Magija tako napravi da kad muž ženu pogleda, vidi samo ružne stvari, u njegovim očima sva ljepota nestane. To je magija, a lijeka kod mene ima.

Komentari

komentara