Terapija dr. O. Pejtnera: Ovako se trajno liječi loše varenje, zatvor i tvrda stolica, bez hemije i lijekova!

2-3 kašike ove namirnice na dan riješiće vaš problem već za 7 do 14 dana

Gotovo uvijek dugotrajni problemi zatvora i neredovne, odnosno tvrde stolice izazivaju ozbiljne zdravstvene probleme koji mogu biti rezlutat najtežih oboljenja. Rješenje koje vam predstvljamo razvio je britanski hirurg dr Nil O. Pejnter koji je sa svojim timom nizom eksperimenata razvio metodu koja rješava ovaj problem trajno i efikasno bez i jedne hemikalije ili vještačkog lijeka.

Rješenje problema, odnosno metoda dr Pejntera sastoji se u svakodnevnom konzumiranju pšeničnih mekinja u malim količinama tri puta na dan. Nakon 7-14 dana redovne upotrebe većina ljudi u potpunosti će povratiti 1-2 redovne i mekane stolice na dan.

Kroz eksperimente je utvrđeno da različita količina mekinja pomaže ljudima kod ovog problema. Zbog toga je preporuka da se počne sa dvije velike kašike mekinja tri puta na dan. Nakon 7-14 dana ukoliko ova količina ne djeluje, povećajte na 3 kašike, odnosno zadržite istu mjeru ako je rezultat dobar.

Mekinje je teško konzumirati same, jer su suhe, pa ih možete staviti u mlijeko, supu, jogurt, vodu, dodati u neko jelo ili na neki drugi način po vašem ukusu. Važno je jedino da redovno tri puta na dan unosite po 2-3 supene kašike pšeničnih mekinja.

Mekinje treba da budu neprerađene, a rezultati kod svih pacijenata koji ih redovno koriste do sada su bili pozitivni.

Tvrda i neredovna stolica većinom je uzrokovana hranom u kojoj nedostaju vlakna. Dr Pejnter ističe da ne postoji određena doza za svakoga, te da je potrebno da svaki pacijent pronađe odgovarajuću mjeru ekperimentišući u rasponu od 1-4 supene kašike tri puta na dan.

Potrebno je svakih 7 dana mijenjati količinu dok svako za sebe ne pronađe i postigne mjeru koja će mu omogućiti 1-2 meke stolice na dan, koliko se smatra normalnim. Nakon regulisanja problema pacijenti nastavljaju da koriste mekinje u ishrani po potrebi. (kućni ljekar)