Tarot prognoza za period od 15. – 31. januar 2022: Bikovima kostobolja, Ribama grlobolja, Škorpiji problemi sa zakonom

Slavenka Polojac, tumač Lenorman i tarot karti, specijalno je za Auru napravila tarot prognozu za drugu polovicu januara 2022. godine po znakovima zodijaka. (Slavenkin direktni kontakt: Viber ili whatsapp +385/97 779 08 93 [email protected])


Ovan
Za pripadnike ovog znaka prvih 14 dana planete jako dobre. Razgovori, poslovne i emotivne strane, ukoliko budu se trezveno vodili, imaju jako dobar ishod. Većina Ovnova neka se pripazi zlobe ženske osobe iz prošlosti. Inat neki se ganja, ljubomora…Samo trezvene glave razmišljati. Može se izvući jako dobra životna škola. Napredak ako se sluša mozak, ne srce. Slobodnima moguće nešto novo na polju ljubavi. Naredna tri mjeseca se ponašati tako da se sluša mozak, ne srce, a ovih 14 dana posebno.

Bik
Bikove će voditi srce u ovom periodu i emotivno i poslovno. U vezi zdravlja, pripaziti se loše cirkulacije, ne mislim na vrat nego sve, primijetite li hladnoću nogu ili šta bilo, pojačajte unos vitamina, utoplite se, ne izlažite se hladoći.
Oni koji planiraju putovanja vezano za posao, ovo je dobar period s tim da se ne nadate velikom uspjehu ni novcu do naredna dva mjeseca. Nov početak stoji, da, ali vrijeme prilagodbe je važno. Ne slušati zajedljive komentare. Što se tiče tog novog početka, biće lažnih ponuda, vjerovati prijateljima, sve odvagnuti. Mogući problemi s glavoboljom i kostima. To sve uzrokuje okolina bliža. Neko iz okoline utiče loše na Bikove, izaziva stresove.

Blizanci
U ovih 14 dana, Blizanci kreću novim putevima. Planovi koje su donijeli u prethodnoj godini, još se nisu počeli ostvarivati. Samo su nadanja donijela ljutnju. Blizancima je inače određeno da imaju veliki poslovni uspjeh, (velikoj većini) ali ne može se očekivati nešto nenormalno puno ako se da na sve strane, to je nanijelo dosta stresa. Blizanci se mnogi više okreću sebi i tome što će im donijeti dobit u narednom periodu. Možete očekivati bolje kontakte. Zarada i emotivna sreća. Oni koji planiraju učvrstiti svoju vezu, brak takođe, ovo je jako dobro vrijeme za poraditi na odnosima. Jedan jako dobar dogovor se može postići.

Rak
Za Rakove, nemojte se povlačiti toliko u sebe i emocionalno udaljavati od okoline. Svako ima pravo na svoje mišljenje, nemojte odmah i na prvu dizati nos. Možda ćete imati komunikaciju koja vam neće biti po volji pa eto, da znate. Velika većina Rakova ima prijatelje od povjerenja, okrenite se njima ali, koristite se vlastitom intuicijom i ne dozvolite da vam utječe na psihu to što neko izgovori. Posebno cijeli ovaj kalendarski zimski period, dok traje zima, ne uzimajte tuđe riječi i djela k srcu, moj vam je iskren savjet. Čuvajte se vlastite nesigurnosti. Oni koji imaju vezu i koja je klimava, to bi moglo se nastaviti i naredni period. Ne tjerajte inate. Slobodnima moguće nalaženje srodne duše.
Zdravlje: pazite na oči.

 Lav
Na velikoj životnoj prekretnci se nalazite, dosta putovanja, prelaska granica vas očekuje. Nov početak koji vodi ka dobrom. Moguće manje udaljavanje od okoline, povlačenje u sebe i tu koristite samo svoje psihičke sposobnosti i intuicicu. Prvo glavom onda srcem misliti.
Pripaziti se i sa nekim osobama koje su šefovi i na vlasti, cijele zime bi moglo biti tako da iskaču termini koji se nisu planirali, pa da vas povuku unazad. Lavovi vole kad sve ide po špagi ali naredni period neće to baš tako biti i to će vas izbacivati iz takta redovno.
Zdravstveno: Problem vene i arterije vrata. Radite na sebi i svom osobnom psihičkom stanju.

Djevice
Karmički jedan jako dobar period gdje možete iskazati svoje neke unutarnje talente s tim da se u to sve ide polako. I ako ne ide kako se zamislilo u času, ne voditi rasprave ni sa samom sobom ni drugima jer to može dovesti do velike negativne enegije. Ko planira brak, ima šanse da radi na tome u ovih 14 dana. ALi, da naglasim – da radi na tome, ne mislim da će se svi vjenčati baš u ovih 14 dana. Ali ubrzo – da, mogli bi svi koji to žele.
Poslovno dobar uspjeh stoji ali paziti se posebno do 15. 2., bolovi u kostima bi mogle sve poremetiti.

Vaga
Ovih 14 dana za Vage jako dobra komunikacija i emotivno i telefonski pozivi i slično, razgovori preko poznanstava. Otvorite oči i ne vagajte svaku riječ ali se ovih 14 dana mogu baš bitne stvari desiti, lijepe. Cijele godine paziti na vlastite postupke. Puno planirate pa nemojte se razapeti, da ne bude obećanje ludom radovanje. Polako, sve će se stići, posložiti.
Cijeli kičmeni disk je malo kritičan. Do proljeća paziti na vlastitu nervozu, lične strahove, nema potrebe za tim. Bit će to sve dobro.

Škorpion
U ovih 14 dana ne zanositi se previše sa puno, smanjiti očekivanja, ne trčati u nešto. Samo na taj način vam ide mir i zadovoljstvo. Pripazite se zakona ako imate vlastiti posao, čuvajte se dugova, jedno po jedno rješavajte. Oko vas je krug jako kvalitetnih prijatelja i ta energija ljudi koji vam misle dobro – donijeti bi mogla veliki uspjeh i izobilje kasnije, jako puno pozitivnih stvari. Na duži period, moglo bi to dovesti do stalnog novčanog prihoda. Kao da se sam univerzum pozabavio time da vam baci ovaj uspjeh pred noge.
Zdravstveno, prehlade, grlo i ko ima problema sa očima neka malo prekontroliše dioptriju.

Strijelac
Stijelcu je u prirodi borbenost, jaka snaga duha ali stres i problemi prethodnih 5 mjeseci su se nagomilali. Bilo bi dobro da ko se uhvatio u privatne radnje za svoje lično dobro da to riješi
Ne se obazirati na ružno i nikakvo razmišljanje o osobama koje nisu na mentalnom nivou sa vama, tek onda vam ide jedna stabilnost kojoj težite i ove godine rješavanje puno toga. To sve vodi ka neovisnosti, imate loših oko sebe ali i dobrih. Dići se iznad svega jer bi želudac mogao patiti i vaše neraspoloženje bi moglo rastjerati ljude oko vas. Izdignite se iznad neraspoloženja koje se nakupilo u vama.

Jarac
Ovaj period će za vas biti polovično dobar, jedan dan naprijed, jedan nazad. Očekivanja koja imate od osobe koja puno putuje i često prelazi granice, ispunjavaju se. To je čovjek od riječi ali vas koči užoj okolini osoba koja nije u svakodnevnom kontaktu sa vama ali je veliki licemjer i puno skrivenih problema od iste te osobe možete doživjeti. Na miran način se maknite od loših da bi se otvorili dobru koje nosi ova osoba koja puno putuje i koja će vam pomoći da svoj život organizirate na malo kvalitetniji način. Hronični problemi, arterije vrata se aktueliziraju.

Vodolija
Karma vam vraća sve dobro što ste činili drugima u prethodnoj godini. Kroz povjerenje koje ste stekli unazad, sad vam to dolazi na naplatu s pozitivne strane, idete ka nečemu boljem. Bit ćete ponosni na sebe.
Ti novi planovi otvaraju niz kontakata, jedan po jedan s vremena na vrijeme. U vašem okruženju je osoba koja je dominantna, svjetlije je kose, staromodna i skeptik i u dubini duše je pozitivna osoba, voli svoju slobodu, pozitivne je psihe i s tom osobom ćete dogovoriti neka poslovna dobra.

Ribe
Prijateljska pomoć će doći ali na račun toga što ćete se povlačiti u sebe, zatvarati od okoline, i oni koji vam misle dobro, njima će zasmetati ta vaša klonulost, dizat će vas iz te letargije, loše energije. Nakon toga, imat ćete osjećaj da se nalazite pred nekom velikom raskrsnicom, kao da ne znate hoćete li lijevo ili desno, ali samo će vam naići nešto prilično dobro što će vam otvoriti neke nove vidike što se tiče posla. Emotivno, brakovi koji su u problemu, mogli bi uz iskren razgovor oči u oči dovesti do poboljšanja odnosa.
Ako ste i vi i vaš partner teškog karaktera, ništa od toga onda.
Sklonost prehladama ali ništa strašno, pomozite si alternativnim metodama.