Tarot karta dana za 14. maj 2019. godine: Strasti su se smirile

Astrologinja Vesna Grujić posmatra svijet oko sebe. Nije sve kao što izgleda, a nije ni kako smo zamislili. Radi od 8:30h, čeka da zvoni u 16:30h i počne da živi onaj ljepši dio dana. Voli svoju mačku. Ne voli da ustaje rano. Ne voli jagode. Voli da gleda u zvijezde. I ove nebeske i one astrološke. Možda tu pronađe odgovore. Tel./Viber: 00 381 600260378

Danas sam otvorila tarot špil pod nazivom Tarot of the New vision koji nam pokazuje ono što se nalazi u pozadini djelovanja koja preduzimamo i skrivene posljedice naših postupaka.

Inspirisan je Rider Waite Smith špilom koji se najčešće i koristi u otvaranjima.

Osjećamo se mnogo ljepše i opuštenije u odnosu na prethodni dan. Strasti su se smirile. Promjenjivost osjećanja i događaja je i dalje prisutna. Ne možete sve kontrolisati, pa pustite da se stvari dešavaju. Bićete iznenađeni kako se situacija mijenja na bolje i u vašu korist. Slijedite svoje srce,  a ne razum i ne radite stvari na silu. Dan je pogodan da sebi dozvolite ovaj luksuz.

Danas će vas se sjetiti rođaci i prijatelji koje duže vrijeme niste čuli i tražiće vam pomoć ili uslugu.
Ne zamjerajte se ljudima koji su vam nadređeni. Ono što ste započeli da radite ovih dana, isplatiće vam se naredne godine.

Mnoge od nas očekuje finansijski dobitak.

Situacija u zemlji i svijetu je turbulentna. Mogućnost dezinformacija, proturanja lažnih informacija i demantija.