Tanja Ribič i Branko Đurić Đura: ZNATE LI KAKAV JE USTVARI BRAK OVO DVOJE LJUDI?!

Branko Đurić – Đuro (Sarajevo, 27. maja 1962.) glumac i režiser, našao je bračnu sreću s Tanjom Ribič (Trbovlje, 28. juna 1968.) slovenskačkom glumicom koja se okušala u muzičkim vodama. Predstavljala je Sloveniju na Euroviziji 1997. godine s pjesmom “Zbudi se” (Probudi se) i osvojila 10. mjesto.
Muziku za pjesmu s kojom je nastupila napisao je Saša Lošić – Loša, po mišljenju mnogih upravo je muzika te Tanjina nježna interpretacija bila presudna za visok rejting.

Za Branka Đurića je ovo drugi brak, koji traje. U braku su rođene dvije djevojčice Zala i Ela. Supružnici su povezani i kroz posao. Skoro uvijek zajednički nastupaju u filmskim ili TV projektima, poput autobiografskog filma Kajmak i Marmelada ili nedavnog hit filma Ljubav, traktor i rock and roll.

Fascinantna astrološka sličnost ovo dvoje ljudi pomaže održavanju bračne zajednice, koja pored ljubavi temelji i na prijateljstvu. Konjunkcija njenog Merkura s njegovim Merkurom je odlična za komunikaciju, zajedničke poslovne ciljeve, druženje i zabavu. Treba ispostaviti komponentu komunikacije koja je jako živahna i aktivna. Oni tišinu ne poznaju, uspješno se dopunjavaju i pomažu u postizanju ciljeva.

Venera zadužena za ljubav i umjetnički izražaj je isto tako u blizini Venere drugog supružnika. Dijele isti ukus i način sticanja materijalnih dobara. U umjetničkom smislu oni su jedno drugom snaga i inspiracija.
Tanjin Mjesec u Lavu priželjkuje temperamentnog muškarca što Đuro svakako jeste, svojim Marsom iz vatrenog Ovna ponekad upravo on uzburka njihovu mirnu bračnu luku.

Đurina Venera stoji u blizini njezinog Sunca i Marsa zato oni ostvaruju potpunu sintezu i jednakost. Ovaj položaj govori o intenzivnoj osjećajnosti prepletenoj sa spolnom privlačnošću.
Sunce i Venera potvrđuju tolerantan i poštujući međusobni odnos, razvijaju težnje za ugađanjem i ispunjavanjem partnerovih želja, ljubavne poticaje te otvorene izljeve ljubavi.

Uistinu sretan brak.

/svadbeivjencanja.ba/