Tanja D. iz Čelinca kod Banje Luke za Auru tvrdi: Crna magija pratila me od djetinjstva

Neko njoj blizak nije joj želio dobro. Nekoliko godina su se naslađivali njenom patnjom. U ordinaciji duhovne iscjeliteljke Kade Radetinac, pred očima su mi se ukazali ljudi koji su mi uzrokovali sve životne probleme. Ali, i tome je došao kraj…

Kada Radetinac

31-godišnja Tanja D. iz Čelinca kod Banja Luke, kaže da tek sad cijeni svoje zdravlje i mir u kojem živi posljednjih nekoliko mejseci. Uživa u sitnicama po prvi put. Divi se nebu i kad je na njemu sunce i kad iz oblaka lije kiša. Cvijeću, životinjama, vjetru, čokoladici. Sve to, njoj je bilo nedostupno od djetinjstva. Kiša, vjetar, sunce – u glavi su joj pravili pometnju. A pometnje nije nedostajalo. Za nju se od rođenja govorilo da je bolešljiva. zapravo je bila žrtva crne magije.

Dok smo razgovarali s njom, glas joj je drhtao. Sjećanja koja je pretvarala u rečenice bile su pune boli. Toliko toga se dogodilo i promijenilo, od šokova i beznađa, do današnje sreće, ljubavi i zadovoljstva. Kako kaže, tek sada počinje normalno da živi.

– Samo oni koji ne upadnu u kandže crne magije, mogu biti skeptici. Nisam ni ja vjerovala u to, dok me nije snašlo zlo – kaže na početku razgovora naša sagovornica.

U telefonskom razgovoru koji smo sa Tanjom vodili prije nekoliko dana, saznali smo kako je naša sagovornica od djetinjstva bila bolešljiva, povučena i depresivna. Sa roditeljima je, sjeća se, obišla mnoge banjalučke doktore. Svi su govorili kako je to neka upala, te da nije strašno.

– Bila sam blijeda, kao da ni kapi krvi u meni nije bilo – uvodi nas Tanja u svoju životnu priču.

Nije nam htjela govoriti o pojedinostima iz života jer, kako kaže, kada bi nam pričala sve što joj se desilo u životu, naš razgovor bi trajao danima.

– U djetinjstvu, sjećam se, često sam plakala, smijala se, bila agresivna i ljuta. Zbog toga su me roditelji vodili kod doktora koji nisu imali određene dijagnoze niti nalaze zbog kojih bi posumnjali u neku bolest. Vječito kašalj, temperatura, čudni bolovi, malaksalost, utrnutost…

Sve do 20. godine života, Tanja je nekako uspijevala izaći na kraj sa stalnim napadima depresije, plača, glavobolje, nesanice… Prije sedam godina, potpuno je duševno klonula.

– Ujutru, kad bi se probudila, nisam mogla stajati na nogama. Imala sam osjećaj da ću se srušiti čim se uspravim. Također, sve češće sam povraćala, oči su mi uvijek bile natečene – priča Tanja dok se sjeća svoje mladosti.

Osim što se susrela sa neobjašnjivim fizičkim problemima i pojavama, naša sagovornica vodila je veliku bitku sa psihičkim problemima.

– Vršnjaci su izlazili u kafiće, imali prve simpatije, pričali mi o moru, kako je ijepo, slano, toplo, a ja sam bila zarobljenik kuće.

Ni njenim roditeljima nije bilo jasno šta im se događa sa kćerkom. Vodili su je naizmjenično doktorima, hodžama, po manastirima…

– U međuvremenu mi je otkrivena upala slijepo crijeva, te je izvađeno. Pa upala krajnika koje smo takođe izvadili. Nakon operacije slijepog crijeva i uklanjanja krajnika, svi su se ponadali kako je patnjama došao kraj. No, stanje se nije poboljšavalo.

– Ništa mi nije pomoglo do savjeta neke daljnje rođake koja je roditeljima predložila da posjete ordinaciju duhovne iscjeliteljke Kade Radetinac.

– Otišla sam kod nje, a ona mi je rekla da sam cijeli život bila pod utjecajem crne magije – kaže Tanja koja je samo nakon nekoliko terapija kod naše najpoznatije duhovne iscjeliteljke, vratila harmoniju u svoj život.

– Uz pomoć Kade, ja sam počela novi život. Nestale su sve bolesti. Kod Kade smo ja i roditelji dobili viziju, lijepo su nam se pred očima ukazala lica tri osobe koje su mi radile o glavi. Riječ je o bliskim članovima očeve rodbine. S njima više ne pričamo, nema smisla. Zbog njih nisam školu završila, zbog njih sam svaki dan bila ili luda ili na granici ludila. Šta sam samo suza prolila, pateći skrivena iza zavjese, gledajući kako se drugi vani igraju, šetaju, odlaze u školu, na posao…

– Sad, zahvaljujući Kadi, sve to mogu i ja. Strina je bila u braku 11 godina, bez djece. Kad se moja mama udala za mog tatu, ostala je trudna prvi mjesec braka. Strina to nije mogla podnijeti, činila je sve moguće pakosti da moja mama izgubi dijete. Bajala, čarala, ma svašta je bilo. O detaljima ne bih, jer, ima boga i sve dođe na svoje, kad tad…

 

 

 

Komentari

komentara