Tamni podočnjaci upozoravaju da je organizam umoran, pod stresom ili inficiran! Kako ih liječiti?

Poklanjamo vam pet prirodnih receptura za tamne i nadute podočnjake. Ako ih ne uklonite na ovaj način, hitno posjetite ljekara!

Naduti podočnjaci su veoma česta pojava, ali nemaju mnogo veze sa nedostatkom ili previše sna, već mogu da budu pokazatelj da nešto u životu mora da se promijeni.

Nadudost ispod očiju je najčešće posljedica zadržavanja vode ili nagomilavanja limfne tečnosti. Ovaj problem se rješava smanjenjem soli u ishrani.

Tamni podočnjaci upozoravaju da je organizam umoran, pod stresom ili da se bori sa infekcijom. Ukoliko nijedan od ovih narodnih preparata ne ukloni podočnjake treba otići kod ljekara.

Soda bikarbona
Nekoliko kašičica sode bikarbone treba pomiješati sa nekoliko kapi vode i donjom stranom kašike namazati preko podočnjaka, dalje od očiju. Poslije nekoliko minuta se ispira lice.

Krastavac

Krastavac pomaže kod nadutih podočnjaka, crvenila i iritacija, a koristi se hladan, isiječen na tanke kolutove koji se stavljaju na oči. Kolutovi bi tebali da odstoje pola sata.

Hladne kesice čaja
Kamilica smanjuje crvenilo i hladne kesice se stavljaju na oči kako bi smanjile nadutost. Crni i zeleni čaj, za razliku od kamilice, sadrže kofein, pa sužavaju male krvne sudove u koži oko očiju. Na taj način ove kesice podstiču cirkulaciju. Hladne kesice čaja treba da djeluju oko 15 minuta. Ukoliko se tretman ponavi dva puta nedeljno – zategnuće se koža oko očiju.

Bjelance
Bjelance se dobro umuti i kada postane pjenasto i čvrsto, nanese se na podočnjake da stoji oko 15 minuta. Dok se bjelanca suše koža će se zatezati i podsticati cirkulaciju.

Mlijeko
U hladno punomasno mlijeko se umoči parče vate, iscijedi i stavi na oči. Kada odstoji desetak minuta – otok će spasti.