Tajne zdravlja Megan Markl: Jogom i meditacijom do savršenog izgleda

Megan Markl veoma vodi računa o svom izgledu, a već godinama unazad redovno vježba sa svojim ličnim trenerom. Ona u teretanu odlazi 3 do 4 puta nedjeljno i uglavnom se tamo zadrži oko sat vremena. Pored vježbanja trudi se i da se hrani zdarvo.

Glumica se jedom našalila i rekla da je kompleks vježbi sačinjen na takav način da izgleda dobro u pencil suknji.

Posebno mjesto u sportskom životu Markl je joga. Njena majka Doria Redlen je od djetinjstva učila Megan da praktikuje jogu. Glumica kaže da joj to pomaže u oslobađanju od stresa i borbi protiv anksioznosti. Pored toga, njena dnevna rutina podrazumijeva meditaciju.

“Savršeno pomaže da očistite mozak”, sumira ona.

Pored joge uživa i u kardio treninzima, ali i trčanju. Ovih pravila se strogo drži, zato rezultati ne izostaju:

1. Različite varijacije čine trening zabavnim, a ne teškim

Kako je Kreg, njen lični trener, jednom prilikom istakao, trening sa Megan Markl uvijek je izgledao drugačije kako bi održao njeno interesovanje. Ovo ne podrazumijeva samo odlazak u teretanu, te je Megan posezala za različitim vidovima vježbanja. “Vrlo je važno da trening bude zanimljiv kako bi postojala motivacija da se odradi do kraja”, kaže on.

2. Upornost i disciplina prije svega

Ona odalzi na treninge čak i kada nije naročito raspoložena. “Nećete uvijek biti 100 posto srećni što idete u teretanu, ali i tada morate sebe da natjerate da se pokrenete. Samo tako se stiže do rezultata”,kaže Kreg.

Megan priznaje da se i njoj dešava da nije raspoložena za vježbanje, ali da uvijek pogleda u svoje fotografije kada je imala koji kilogram viška i to joj je dovoljna motivacija.

3. Ne opterećuje se brojkama

Iako je uvijek u top formi, Megan Markl tvrdi da samopouzdanje zasniva na osjećaju, a ne na brojkama.

Mislim da biti u formi znači da se osjećate dobro i budete zdravi onoliko koliko možete”, rekla je Megan jednom prilikm i dodala:”To znači da se budete srećni sa svojim konfekcijskim brojem i da budte dobri prema sebi.”

4. Vrijeme za odmor je podjenako važno kao i vrijeme za vježbanje

Koliko god imala obaveza, Megan uvijek odvoji vrijeme kako bi se odmorila i opustila. Iako se njen tempo potpuno promijenio sada kada je član kraljevske porodice, ne možemo a da se ne zapitamo da li je ostala vejrna svemu ovome, ali i da li Hari sada vježba jogu sa njom.