Tajne mladolikog izgleda jednog od najmoćnijih lidera svijeta: MED, CVEKLA, HREN, SAUNE I SPORT PUTINA DRŽE U VRHUNSKOJ FORMI!

Najvjerovatnije da bi svako u 63. godini volio da izgleda tako mladoliko i da bude u odličnoj formi kao Vladimir Putin! Potpuni sklad duha i tijela, jak karakter, vrhunska kondicija, tek pokoja bora, a gotovo nijedan jedini gram viška.

putin vjezbanje
Mnogi su spekulisali da predsjedniku Rusije nije strana plastična hirurgija i da bar jednom godišnje obilazi najpoznatije klinike za detoksikaciju organizma i podmlađivanje tijela.

Međutim, on ih je sve demantovao otkrivši najjednostavnije metode kojima održava zdravlje, čisti tijelo i pomoću kojih se „brani“ od godina.

Putinova strategija detoksikacije i podmlađivanja svima je lako dostupna – u pitanju su stari ruski narodni recepti, ništa komplikovano niti skupo, a „začinjeno sa malo istočnjačke filozofije i dosta sportskih aktivnosti. Osim što svakodnevno pliva, često ga možete vidjeti na treninzima džuda i redovno unosti čaj sa puno meda, koji je sam po sebi odlično detoks-sredsto, Vladimir Putin ima još jednu zdravu naviku – svako jutro pije eliksir zdravlja.

– Otkriću vam svoj lični recept. Veoma je jednostavan i crvene je boje. U pitanju je sok od cvekle i hrena. To je sve što imam da kažem.- bio je kratak Putin.

Kako su kasnije otkrili u Kremlju, u ovom čudesnom piću ima malo i soka od jabuke, kako bi se ublažio zemljani okus cvekle.

FANTASTIČNA CVEKLA I HREN!

Putinov ljekoviti koktel, osim što odlično čisti organizam, definitivno predstavlja i izvor vitamina i hranjivih materija koje jačaju imunološki sistem. To znači da će se tijelo pomoću ovog napitka suprostaviti raznim infekcijama i virusima, a posebno je koristan s proljeća, kada je važno izbaciti iz sebe sve toksine i štetne materije nakupljene tokom zime. Pored toga, ovaj eliksir je dobra prevencija raka.

Zbog visoke koncentracije B vitamina, željeza i bakra, sok od cvekle smanjuje otok, uklanja štetne materije iz tijela i poboljšava metabolizam. U ovom fantastičnom napitku sadržan je pektin, kao i prirodni antibiotici, koji zajedno usporavaju proces starenja.

putin judoKada je zgodna prilika, Putin ovoj kombinaciji povrća dodaje i malu količinu bijelog luka. Pored redovne fizičke aktivnosti koja jača snagu duha i volju čovjeka, vrlo je važno i redovno čišćenje organizma, odnosno detoksikacija.

ČETIRI PRIRODNA NAČINA ZA DETOKSIKACIJU TIJELA!

Detoksikacija organizma zapravo predstavlja oslobađanje kako od fizičkih, tako i od psihičkih toksina. Ako želite da naučite kako da očistite svoj organizam jednostavnim i skoro besplatnim tehnikama, evo kako to rade Rusi.

DISANJE

Svjesno i kontrolisano disanje može smanjiti nivo stresa i istovremeno isporučiti znatno više kiseonika od svih ćelija vašeg tijela. Kada nismo koncentrisani na dah, često koristimo samo mali dio vitalnog kapaciteta pluća. Takvo plitko disanje može stvoriti grčenje mišića, što za posljedicu ima stres i umor. Duboko disanje tokom dana opušta kišiće i predstavlja mini-meditaciju.

Ako na kraju dana osjećamo pritisakm i teskobu u grudima, ili ako nam samo treba pauza u obavljanju rutinskog posla, trebalo bi da se zaustavimo i koncentrišemo na disanje. Duboko udahnite, da se grudi rašire, da osjetite kako su vam pluća ispunjena, zadržite dah nekoliko sekundi, a zatim izdahnite polako. Zamišljajte kako zdrav kiseonik cirkuliše kroz tijelo i osvježava ćelije organizma.

putinSUHO ČIŠĆENJE

Manje poznat način čišćenja tijela jeste suho pranje kože, međutim, to je još jedan jednostavan način detioksikacije bez ulaganja vremena i novca. Ovaj metod stimuliše imunološki i limfni sistem jer piling pospješuje zamjenu mrtvih ćelija kože živim. Potrebna vam je samo četka s prirodnim vlaknima i nekoliko sekundi.

Ovim alatom četkajte suhu kožu, pravite pokrete odozdo nagore prateći protok krvi od ekstremiteta ka srcu. Pređite noge, ruke, stomak i leđa.

TEČNOST

Najjednostavniji i najvažniji metod detoksikacije organizma jeste protok vode. Ljudskom tijelu očajnički treba voda, jer se ono i sastoji od tečnosti u najvećoj mjeri. Kratko i jasno – unos dovoljne količine vode glavni je preduslov optimalnog zdravlja, budući da ona odnosi toksine iz našeg probavnog sistema, kao i svih organa i ćelija.

Najbolje je da popijete čašu vode odmah nakon buđenja – to je odličan način da se „speru“ nagomilani toksini u tijelu tokom noći. Ako tokom dana osjećate žeđ, onda ste predugo trpjeli i to je loš signal.

ZNOJENJE

Ovo je najprirodniji i najzdraviji metod eliminacije toksina iz organizma. Kada se koristi u kombinaciji s drugim tehnikama, kao što je dovoljan unos vode i konzumacija soka od limuna, znojenje može znatno pomoći detoksikaciji. Aktivno vježbanje i boravak u sauni predstavljaju dva idealna načina da se riješite toksina iz tijela. Pored toga, dodatni unos nicaina (vitamin B3) u kombinaciji sa prethodno navedenim metodama daje najbolje rezultate čišćenja organizma.

Izbacivanje toksina kroz pore kože može da izazove određene nelagodnosti, ali tad nastupa niacin. Nakon nekoliko dana korišćenja u visokim dozama pomoći će da se unište masne ćelije pune toksina. Poslije oslobađanja i čišćenja, oni izlaze iz tijela putem znoja ili kroz uretru u digestivni sistem.

PUTIN NE VJERUJE TABLETAMA, SAMO ČAJU S MEDOM!

Budući da je sa stanovišta medicine dosta mlađi od svog rodnog lista, svi se pitaju u čemu je Putinova tajna. Njegovi najbliži saradnici otkrili su da on nikada ne pije lijekove, čak ni kada je prehlada u pitanju. Radije pribjegava narodnim lijekovima: medu, čaju, kupkama, sauni i masaži.

Sa stresom se bori plivanjem i pecanjem, a veoma vodi računa o preventivi. Pored oporavka imuniteta pomoću prirodnih izvora vitamina, Putin puno pažnje polaže na san. Tempo mu je takav da je često na putu, u avionu prolazi kroz nekoliko vremenskih zona, ali čak i tamo pronalazi vremena i načina da odspava. Sposoban je potpuno da se isključi i to je odličan vod samoisceljivanja.

RECEPT ZA PUTINOV ELIKSIR

Krupno izrendajte dvije cvekle i pet jabuka, pomješajte i prelijte s tri litra ohlađene prokuhane vode. Dodajte jednu kašičicu rendanog rena. Držite u frižideru dva dana. Procijedite. Pijte po jednu čašu ujutro i uveče 30 minuta prije obroka. Eliksir čuvajte u frižideru najviše tri dana.

Izvor: Ruski doktor