Tajne koje hoteli strogo čuvaju

Kada planirate boravak u hotelu u obzir uzimate lokaciju, cijenu i neke druge pogodnosti….

No kako ste sigurni da ste donijeli ispravnu odluku i dobro procijenili ponudu, pogotovo kada imamo u vidu da hoteli nikad ne otkrivaju baš sve?

Ovo su neke od tajni koje hoteli strogo čuvaju:

Cijena sobe je veća ujutro

Hotelsku sobu uvijek treba rezervrati poslije 18:00 sati jer ćete tada dobiti najpovoljniju cijenu.

Soba koju ste dobili nije čista kao što izgleda

Prema istraživanjima, prosječna hotelska soba je prljavija od bilo koje prostorije u kući i školi, pa čak i od avionske kabine. Sobarice urade brz pregled i rijetko dezinficiraju predmete kao što su telefon i prekidači.

Neki hoteli imaju običaj da vam naplate skrivene troškove

Dodatni novac za korištenje sefa, noćnu taksu, vodu i grickalice. Među pritajenim troškovima može biti i taksa za održavanje zemljišta ili internet.

Poznate ličnosti

Možda je neka poznata ličnost odsjela u vašem hotelu, ali vi za to nikad nećete saznati, barem ne u vrijeme njihovog boravka. Oni žele da izbjegnu fanove i paparazze, zbog čega imaju dogovor sa upravom hotela da se njihova lokacija ne otkriva.

Operite ruke nakon upotrebe daljinskog

Vjerovali ili ne, daljinski upravljač je najprljaviji predmet u hotelskoj sobi. Na njemu može biti više bakterija nego na dasci šolje u toaletu.

Pripazite na provalnike

Bilo da ste u sobi ili izvan nje, uvijek ostavite znak „Ne uznemiravaj“ na vratima. Veća je šansa da će neko provaliti u sobu ako je prazna, zato ostavite utisak da je netko unutra.

Tražite upoređivanje cijene

Ako nađete bolju ponudu negdje drugo, možete tražiti da vam usporede cijene. Mnogi hoteli će vam dati povoljniju cijenu kako ne biste otišli kod konkurencije, piše MSN.