Tajne bijele magije: Kamilica za ljubomornog muža

Ljubomora će vas natjerati da radite i kažete stvari koje ćete kasnije zažaliti i nikada nećete moći povući. Osim toga, ljubomora može uništiti jedan zaista dobar odnos. Ako imate dečka ili supruga koji otvoreno očijuka s drugim ženama, ili ako vi znate da vas vara, ljubomora je prirodna reakcija, ali kada ljubomoru sami kreiramo, a nema veze sa stvarnošću, to je kao otrov koji uništava vaš život i samopouzdanje.

S obzirom da ljubomora zaista može biti velika prepreka za sreću, ezoteričari sa naših prostora su u prošlosti koristili jedan veoma efikasan ritual njeno liječenje. Naime, prema vjerovanjima, za ljubomornog muža nema boljeg lijeka od kamilice. Evo recepta za ovaj posebni čaj:

Dvije supene kašike cvijeta kamilice prelijte čašom ključale vode i iznad njega izgovorite bajalicu: “Kao što je jagnje krotko, tako i ti, (ime muža), krotak budi. Kao što jagnje majci svojoj vjeruje, tako vjeruj i ti meni, svojoj ženi. Amin. Amin.Amin.”

Zatim uzmite svilen končić, umočite ga u čaj i zašijte u odjeću svog muža. Dajte mu da popije čaj pred spavanje. Ovaj obred se izvodi četvrtkom.