Tajna zdravlja i izgleda Zdravka Čolića: LEGENDINA MLADOLIKOST U OSMOJ DECENIJI JE ZAPANJUJUĆA

Najveća muzička zvijezda naših prostora,Zdravko Čolić, decenijama plijeni srca svih, a dame uzdišu za samo jednim njegovim pogledom. Miljenik publike je začarao sve svojim čudesnim glasom, ali i pojavom koja kao da se ne mijenja. Žene posebno zanima i njegov recept za podmlađivanje!

U 72. godini pjevačka legenda izgleda kao momak, a za njegovu vitku figuru zaslužna je ne samo ishrana već i redovno bavljenje sportom. Zdravko uživa u trčanju i ta aktivnost mu omogućava i da svakodnevno bude na svježem vazduhu.

Međutim, to nije jedini način na koji se popularni pjevač koristi kiseonikom kao moćnim sredstvom za jačanje zdravlja i podmlađivanje. Kako piše Hello, legendarni Čola se podvrgava i tretmanu u hiperbaričnoj komori i to doprinosi vitalnosti čitavog njegovog organizma.

U ovoj posebnoj kapsuli se udiše pod povećanim pritiskom pa on, putem krvi, brzo stiže do svih ćelija i tkiva u organizmu. Efekti su mnogostruki. Zaustavlja se rast bakterija, usporava starenje ćelija, poboljšavaju mentalne funkcije.

Ovakvi tretmani su sportistima omiljeni, jer se zahvaljujući njima brže oporavljaju nakon povreda. Podstiče se proizvodnja kolagena, pa se regeneriše i kožno i potkožno tkivo.

Izuzetno je važno da se tretmani obavljaju uz nadzor i prema svim preporukama ljekara, jer boravak u hiperbaričnoj komori nije bez rizika. Osim anksioznosti i klaustrofobije koju može da izazove i provocira, moguće su i neke povrede – na primjer, sinusa, pluća i očiju.