Tajna za holivudski blistav osmijeh krije se u vašoj kuhinji (Video)

Zavirite u svoju kuhinju i spremite jednu od ove četiri paste kojom ćete do savršenstva izbijeliti vaše zube

 
Bijele zube žele apsolutno svi, baš kao i lijepu i njegovanu kožu i kosu. Profesionalno izbjeljivanje često može biti i štetno za vaše zube, ali bi trebalo da znate da zube možete izbijeliti sami uz pomoć prirodnih sastojaka poput jagode, kurkume i limunovog soka.

Stoga zavirite u svoju kuhinju i spremite jednu od ove četiri paste kojom ćete do savršenstva izbijeliti vaše zube.

Izbijelite zube jagodama

Pastu za izbjeljivanje zuba možete napraviti uz pomoć dva sastojka – jagode i sode bikarbone. Jagode su vrlo učinkovite u izbjeljivanju zuba jer sadrže voćnu kiselinu koja je prirodno sredstvo za izbjeljivanje zuba. Jagodu dobro operite, zgniječite je viljuškom, dodajte sodu bikarbonu i napravite pastu. Trljajte zube pet minuta, a potom smjesu držite još pet minuta na zubima. Operite zube. Ovaj postupak ponovite tri puta nedjeljno.

Pasta od kurkume

Za ovu pastu će vam takođe biti potrebna dva sastojka, kurkuma i kokosovo ulje. Kurkuma djeluje antiseptički i odlična je za oralno zdravlje. Kokosovo ulje čisti vaše zube, ubija bakterije, uklanja kamenac i eliminiše loš zadah. Pomiješate pola kašičice kurkume s kašičicom kokosovog ulja. Istrljajte zube ovom pastom, ostavite da odstoji pet minuta, a potom operite pastom za zube koju inače koristite.

 

Pasta od vazelina

Za ovu pastu trebaće vam jedna kišičica vazelina, jedna kašičica sode bikarbone i pola kašičice soli. Dobro izmiješajte smjesu. Pastu nanesite prstima. Njom perite zube dva minuta, dva puta dnevno.

Limunov sok i soda

Iako vam se na prvi pogled ova smjesa može činiti agresivnom za zube, ipak nije. Uz pomoć sode bikarbone zube ćete bez imalo muke očistiti i izbijeliti, a u kombinaciji s limunskom kiselinom rezultati će biti još bolji. Pomiješajte sastojke tako da dobijete gustu masu, stavite na četkicu za zube i opertite ih.