Tajna sjajne linije i zdravlja Ane Ivanović krije se i u njenom “zdravom napitku” kojeg uzima već dvije godine!

Ona prizna da je poludila za japanskim tradicionalnim “Mača čajem”, kojeg su tokom zadnje dvije godine u svoje jelovnike uvrstile i brojne holivudske dive, slavne manekenke i poznati sportisti

Popularna teniserka Ana Ivanović, koja očekuje bebu u braku sa ebastianom Schweinsteiger, oduvijek je važila za jednu od najljepših žena na balkanskim prostorima. U sjajnim je tridesetim godinama, a ako njen Instagram nalog, možete uočiti da ona gotovo svakodnevno praktikuje konzumiranje jedne namirnice i to u različitim oblicima.

Ana je, inače, pobornik zdrave ishrane, na njenom meniju se uvijek nalaze probrane i zdrave namirnice. Ona prizna da je poludila za japanskim tradicionalnim “Mača čajem”, kojeg su tokom zadnje dvije godine u svoje jelovnike uvrstile i brojne holivudske dive, slavne manekenke i poznati sportisti.

Tvrdi se da jedna šoljica mača čaja vrijedi koliko i 10 šoljica običnog zelenog čaja! Ovaj napitak razbuđuje bolje od kafe, daje organizmu neophodnu dozu energije, ali je to sve samo površinski – zapravo je veoma ljekovit i bogat krucijalnim nutrijentima poput vlakana, željeza, vitamina A, B, C i E. Zanimljivo je da mača čaj sadrži 15 puta više antioksidanasa nego recimo borovnice i nar.

Ana ovaj čaj priprema na slijedeći način:

“Jednu kašičicu mača praha prelijem sa dva decilitra vruće (ne i provrele vode) i miješam brzim pokretima dok se ne pojavi pjena. Ponekad ga popijem i kao kafu – tada je proces pripreme isti, ali se umjesto vode sipa mlijeko, najbolje kokosovo ako ste već pobornik zdrave ishrane.

Mača čaj uspješno se bori sa različitim virusima, bakterijama i gljivičnim oboljenjima, a reguliše i rad štitne žlijezde, te se bori protiv različitih upalnih procesa. Takođe, čisti tijelo od toksina, pospješuje proces gubitka kilograma i otklanja stres.
Ana tvrdi da ovaj čaj može da ubrza metabolizam i da pospješi sagorijevanje masti i kalorija za 17 odsto, ali i da podstiče probavu i snižava holesterol. (aura.ba)