Tajna savršenoga stasa holivudske dive Ketrin Zeta Džons: ČORBI OD KUPUSA DUGUJE VITKOST I ZDRAVLJE

Ovu motodu prakticira Ketrin Zeta Džons čija figura daje potvrdu da ova dijete doista djeluje. Sve što trebate uraditi je da u sedam dana koliko traje dijete jedete što više čorbe od kupusa i izbjegavate određene namirnice

 

Ketrin Zeta Džons, inače rođena Britanka, nije imala ni punih deset kada je počela javno plesati i pjevati. A, od 1991. godine, postaje jedna od najpopularnijih glumica u Velikoj Britaniji. Uloga u seriji “Darling buds of may” označila je početak njene blistave karijere na filmskom platnu. Danas je ponosna vlasnica Oskara kojim je nagrađena 2002. godine za najbolju sporednu ulogu u mjuziklu “Čikago”.

Sa suprugom Majklom Daglasom, slavi rođendan na isti dan. No, da je on 25 godina stariji, ne može se sakriti. Besprijekorna ljepota i savršena figura gospođe Daglas ne prolaze neprimijećeno, pa je često pitaju u čemu je njena tajna.

–         U prirodi i stvarima koje nas okružuju – uvijek spremno odgovara na novinarska pitanja.

–         Obožavam da jedem i pravi sam gurman, pa ne mogu da se obuzdam – priznaje ova četrdesetdevetogodišnja glumica. Ali, tajna njenog vitkog izgleda kaže leži u dijete s kupus čorbom koju praktikuje dva puta godišnje. Nakon sedam dana te dijete, svoju kilažu održava pripremajući hranu  na mediteranski način.

 

No, evo konkretniji prikaz onoga što ona čini kako bi ostala u top formi:

Sedam dana radi na gubitku kilograma pomenutom kupus čorbom.

Na časovima mačevanja i jahanja stiče kondiciju i jača mišiće.

U tom periodu izbjegava hljeb, alkohol, voćne sokove, smrznutu hranu, slatkiše i grickalice.

Kako napraviti kupus čorbu?

Da biste napravili kupus čorbu Ketrin Zeta Džons, slijedite ovaj recept:

SASTOJCI: Veza mladog luka ili dva poriluka, pola kg paradajza, dvije zelene paprike, glavica kupusa, pet mrkvi, veza celera, veza peršuna, vegeta, so, biber, kari i čili.

PRIPREMA: Sitno isjeckajte povrće i stavite ga u šerpu. Potom ga prelijte sa dvije litre vode i kuhajte oko 10 minuta dok voda ne provri. Nakon što provri, kuhajte oko 30 minuta na tihoj vatri. Na kraju možete dodati malo sirćeta kako bi ublažili jak miris kupusa.

Pet osnovnih pitanja

  1. Koliko kilograma možete da smršate?

Šest kilograma za sedmicu!

  1. Princip?

Što više kupus čorbe jedete, organizam sagorijeva više masti i samim tim više mršavite.

  1. Prednosti?

Za samo jednu sedmicu možete da smršate tako da “upadnete” u garderobu koja je manja od vaše trenutne, čak za dva konfekcijska broja: idealno ako želite u rekordnom roku da dotjerate liniju.

  1. Nedostaci?

Osnova dijete je kupus. Ukoliko ga ne podnosite, moraćete da ga zamijenite drugim povrćem.

  1. Faktor zdravlja?

Blic dijete, u koje spada i ova, mogu da se sprovode najduže jednu sedmicu i ne češće od dva puta godišnje. A, ako se nakon dijete ponovo udebljate, više nećete moći da se radujete izgubljenim kilogramima.

Predviđeni jelovnik

Osim kupus čorbe, u danima dok traje dijeta dozvoljeno je jesti i slijedeće prema datom rasporedu:

PRVI dan: Svo voće, osim banana.

DRUGI dan: Svježe i kuhano povrće. Izbjegavati pasulj, grašak i kukuruz. Za večeru je dozvoljen kuhani krompir i margarin.

TREĆI dan: Možete da jedete koliko god želite voća i povrća.

ČETVRTI dan: Danas su dozvoljene tri banane sa nemasnim mlijekom. Vašem organizmu potrebni su ugljikohidrati, proteini i kalcij, a tako se smanjuje želja za slatkišima.

PETI dan: Na dnevnom meniju trebalo bi da bude maksimalno 200 g mesa (pripremljeno bez masti) i šest svježih paradajza (može i isto toliko čaša soka od paradajza).

ŠESTI dan: Meso i povrće – koliko god poželite. Ipak, jedite samo zeleno povrće.

SEDMI dan: Posljednjeg dana možete da jedete rižu, povrće i da pijete nezaslađene voćne sokove.