Tajna mladolikosti Selme Hajek: UZ POMOĆ OVOG NAPITKA NEMA NI JEDNU BORU NA LICU (RECEPT)

Glumica Salma Hajek ima 54 godine, ali na osnovu njenog izgleda to nikada ne biste rekli. Bez problema može da stane rame uz rame i sa dosta mlađim djevojkama.

Za razliku od Holivudskih koleginica koje redovno posjećuju plastične hirurge, Salma tvrdi da nikad nije imala nijednu korekciju na svom licu. Ona je pobornik zdravog života, prirodnih načina podmlađivanja i dostojanstvenog starenja.

Ona je uvjerena da ono što pojedemo i popijemo se odražava na stanje naše kože, pa zato svako jutro započinje posebno napravljenim sokom. Kaže da upravo zahvaljujući njemu izgleda tako dobro i mladoliko. Pored toga što ima pozitivan uticaj na kožu, ovaj napitak povoljno djeluje i na zdravlje kompletnog organizma.

Ona je nedavno, na instagramu, podijelila recept za sok u koji se kune. Potrebno je da nabavite naranže, kurkumu, crni biber i vučji trn.

Evo zašto i kako koristi ti namirnice za ovaj napitak:

Narandže

Glavni sastojak za njen sok su narandže jer je ovo voće puno vitamina C. Pored toga što su dobre za kožu, jačaju imunitet, dobro utiču na probavu i raspoloženje.

Kurkuma

U iscijeđen sok od narandže, Salma dodaje malo kurkume – začina koji stručnjaci hvale jer ima antibakterijsko i antizapaljensko dkejstvo na organizam.

Crni biber

Nakon kurkume, lijepa glumica u iscijeđeni sok dodaje malo crnog bibera jer tvrdi da to pomaže organizmu da bolje apsorbuje kurkume, a plus je i to što ubrzava metabolizam.

Pasji trn/vučji trn

Ne samo što ova biljka sadrži dosta vitamina C i B12, sadrži i kolagen koji je jako važan za elastičnost i mladolikost kože. Pored toga, pasji ili vučji trn podstiče tijelo da proizvodi kolagen, a glumica je otkrila da je koristi u obliku ulja, te da u svoj sok dodaje nekoliko kapi.

error: Content is protected !!