Tajna mladolikosti Nine Badrić: ŽIVI I HRANI SE PO “RECEPTURI” NOVAKA ĐOKOVIĆA

Nina Badrić već godinama praktikuje veganski način ishrane.

Ovog jula Nina Badrićje proslavila jubilarni 50. rođendan, a s godinama sve bolje izgleda i često dobija koplimente fanova da s godinama izgleda sve mlađe i mlađe.
Pjevačica je nedavno objavila na Instagramu fotografiju na kojoj je pozirala na stepenicama u kupaćem kostimu i bijelom ogrtaču, te oduševila pratioce.

“Ti si tako divna”, “Prelijepa i zgodna Nina”, “Carice, ti si sve mlađa”, bili su samo neki od komentara.

Istina je da Nina svoj mladolik izgled i vitku figuru duguje velikoj promjeni na koju je inspirisao Novak Đoković. Naime, ona je preij više od dvije godine izbacila iz ishrane namirnice životinjskog porijekla, a ponekad pojede malo ribe.

“Od kada se ovako hranim, moje tijelo je u balansu, koža i kosa su sjajni, a snage i energije imam milion puta više u odnosu na sve prethodne godine kada nisam razmišljala toliko koje namirnice unosim u sebe. Pratila sam dugo način ishrane Novaka Đokovića i mnogih meni bliskih ljudi koji se tako hrane godinama i zaista sve ima smisla. Moja snaga se ustostručila. I duh i ijtelo. Osjećam se odlično, poletno, bistro, snažno i svakome preporučujem da zdravom ishranom diže svoj imunitet, a samim time kilogrami se tope. Ova promjena je način života, a ne jednokratna dijeta, a benefiti ovakve ishrane su zaista nesagledivi za naše zdravlje i život, poručila je Nina uz jednu objavu na Instagramu.

Pjevačica je svojevremeno objasnila i kako je na nju djelovala nekadašnja ishrana.

“Prije kad bih znala pojesti komad mesa, obavezno bih dva sata nakon toga odspavala, a sada sam čila, mila, vesela. Čak mi je i maserka rekla da mi je bolji tonus kože, rekla je u emisiji Dalibora Petka.

Inače, Novak Đoković praktikuje autofagiju.

“Dotakao bih se teme autofagije. Koliko je bitna ta metoda da se 16 sati ne jede, osam sati se jede, to i ja primjenjujem i osjetio sam u posljednjih godinu dana dosta poboljšanja- ispričao je teniser svojevremeno u razgovoru s profesorom dr. Draganom Ivanovim.

“Imam više energije tokom dana i manje tih padova – dodao je Novak.