Tajna mladolikosti Dženifer Aniston: VEĆ 10 GODINA JEDE “DŽENIFER SALATU”

Glumica pazi na ishranu i redovno vježba, a uvijek je u vrhu liste najzgodnijih glumica Holivuda

Dženifer Aniston je polovinom februara napunila 53 godine, a osim što se nalazi na listi omiljenih holivudskih zvijezda, mnogima je posljednjih godina guru kada je riječ o ishrani i fitnesu. Zato što za svoje godine igleda fenomenalno.

U posljednje vrijeme mrežom se širi otkriće da je glumica tokom 10 godina snimanja serije „Prijatelji“ svakoga dana jela istu salatu.
Ručak je provodila s koleginicama Kortni Koks i Lisom Kudrou i uvijek je donosila salatu koju bi podijelila s njima.

Salatu je pravila od bulgura, crvenog luka, krastavaca, feta sira, kuhane leblebije i pistaća, uz dodatak sjeckanog peršuna i korijandera, a nije joj dodavala nikakav preliv. S vremenom su Kortni i Lisa počele nazivati „Dženiferina salata“.

Glumica prošle godine ispričala da je počela da poštuje autofagiju, odnosni periodično gladovanje koje praktikuje puno njenih kolega iz Holivuda, ali i Novak Đoković.

„Ja sam na fasting dijeti i ne jedem doručak. Primijetila sam značajnu razliku kada ne jedem čvrstu hranu po 16 sati“, rekla je glumica.

Ujutro je dozvoljena kafa, a Dženifer često uz to popije i sok od celera koji je ove godine postao jako popularan u fitnes svijetu. Novu dijetu otkrili su i brojni slavni poput Kortni Kardašijan, Hale Beri, Kejt Volš i Hjua Džekmena koji su vrlo brzo počeli da dobijaju odlične rezultate.