Tajna čarobnih Brazilki zbog koje važe za najljepše žene svijeta

Na listama najlepših i najzgodnijih žena sveta Brazilke se uvek nalaze na samom vrhu – i, kako same kažu, nije baš za sve zaslužena samo genetika. U Brazilu je jako izražena kultura njege i ljepote, pa se tako djevojke od najranijih dana uče kako da se njeguju prirodnim preparatima, i to ne samo zbog ljepote već i zbog zdravlja. Ovo su njihove strogo čuvane tajne.

Uvijek prirodno

Bilo da pitate Andrijanu Limu ili neku amonimnu Brazilku, odgovor će uvek biti isti – biramo prirodne proizvode za njegu. Tako one kokosovu vodu i kokosovo ulje koriste za sve, od kuhanja do njege kose i kože. Kokosova voda se koristi i za umivanje ili ispiranje kose, a ulje je dobro i za izbjeljivanje zuba.

Zanimljivo je da se žene u Brazilu protiv celulita najčešće bore na predivnim, dugačkim plažama. Naime, pored toga što plivaju, one redovno vrše i piling sitnim pijeskom, koji podstiče cirkulaciju i smanjuje vidljivost “pomorandžine kore”. Nisu vam potrebni skupi preparati, poručuju one, iskoristite ono što vam je priroda već dala! Umjesto pijeska, žene koje nemaju redovan pristup plaži mogu da koriste šećer, so, mljevenu kafu…

Masaža je iz raja izašla

Nije u pitanju bilo kakva masaža, već poseban vid koji se naziva limfnom drenažom. Ovakva masaža vam pomaže da se riješite viška vode u organizmu i rezultati su vidljivi već nakon nekoliko tretmana. Poenta ove posebne masaže jeste da se stimulišu određene tačke koje podstiču drenažu, a osjećaj je jako zanimljiv i prijatan (kao da vam prođu trnci cijelim telom). U Brazilu su ove masaže jako popularne pa na svakom ćošku postoje saloni koji ih rade, a djevojke ih često sprovode i kod kuće.

Pored toga, Brazilke znaju da je tajna lijepog izgleda i zdravog tijela u tome da se osjećate dobro. Zato će sebi često priuštiti i običnu, relaks masažu ili će se jadnostavno same izmasirati kod kuće. Probajte!

Avokado

Kosa je jedan od zaštitnih znakova Brazilki i često troše sumanute svote novca na njegu vlasi. Jedan od njihovih omiljenih trikova je maska od avokada. Ova voćka hidrira kosu i vraća joj sjaj, a sve što treba da uradite jeste da ga izgnječite viljuškom, dodate malo maslinovog ulja i nanseste na kosu. Ostavite da odstoji 30 minuta, pa dobro operite. Vidjećete da će kosa biti mnogo ljepša, sjajnija i mekša.

(24sata.rs)