Tajna biljka sibirskog šamana liječi neplodnost i smanjuje tegobe u klimaksu

Tradicionalno liječenje darovima prirode može da pomogne kod mnogih tegoba, a evo koju biljku sibirski šaman preporučuje za lečenje neplodnosti i tegoba u klimaksu!

Jaroslav Kazmirov

Jaroslav Kazimirov je šaman i travar iz Omska. Šamanska “žica” prenosila se s koljena na koljeno po ženskoj liniji, pa je Jaroslav prva znanja stekao od bake, kod koje je provodio raspuste u jednom sibirskom selu, gdje je u tajgama brao biljke i učio o travama i tradicionalnom liječenju. Iako je diplomirao na Fakultetu za kulturu u Omsku, nastavio je da se bavi narodnom medicinom.

Neplodnost i klimakterične tegobe

Vjeruje se da žalfija normalizuje aktivnost polnih žlijezda. Stoga se koristi kod neplodnosti, kao i u klimakteričnom periodu i kod staračke slabosti kao “podmlađujući” lijek.

Infuzum žalfije, kada se uzima oralno, smanje znojenje ali i laktaciju, a jača centralni nervni sistem. Ipak, ne smije se uzimati u prevelikim dozama, i ne duže od tri mjeseca, jer izaziva iritaciju sluzokože. Takođe, kontraindikovana je kod akutnog nefritisa i trudnoće. Infuzum za oralnu primjenu: jedna do dvije kašike biljke prelije se sa dvije šolje vrele vode (dnevna doza).