Tajna bijelih zuba stogodišnjaka sa Tibeta: UMJESTO PASTI KORISTE HIMALAJSKU SO (RECEPT)

Tibetanci su čuveni i po svojim prirodnim metodama lečenja i receptima koji se prenose vekovima kroz generacije

Ljudi sa Tibeta čuveni su po svojoj dugovječnosti, ali i brojnim prirodnim metodama kako liječenja, tako i primjene prirodnih tretmana i biljaka u svom svakodnevnom životu.

Tako i kod tibetanskih monaha zubi ostaju zdravi do duboke starosti, čak je tako bilo i u drevnim vremenima, kada u ovim planinskim predjelima za stomatologa nikad nisu čuli.Umjesto komercijalnih pasta za zube, Tibetanci koriste prirodni preparat koji svako od nas može napraviti u svom domu. Sve što vam je potrebno do sastojaka je krupna himalajska so.

U pola čaše prokuhane i ohlađene vode sipajte 1 kašiku krupne soli. Jedan minut energično miješajte kašikom, a zatim skinite i bacite formiranu pjenu. Četkicom za zube uhvatite nekoliko kristala i perite ovom smjesom zube uobičajenim pokretima, ujutro i uveče nakon obroka. Vodom iz iste čaše isperite zube.

Primjenom ovog tretmana, zubi postaju kristalno bijeli, a desni jačaju i dobijaju ružičastu boju. Ipak, na samom početku možete osjetiti neprijatnost jer zubi reaguju na slanu vodu pojačanom osjetljivošću na hladno-vruće i kiselo-slatko. Postaju osjetljiviji na neko vrijeme, ali to za kratko vrijeme prođe.

error: Content is protected !!