Tajanstveni planet u septembru će udariti u Zemlju i sve izbrisati?!

Ako je vjerovati teoretičarima zavjere, bliži nam se još jedan kraj svijeta i to već za nešto više od mjesec dana. Naime, kršćanski numerolog David Meade tvrdi da će ogromni tajanstveni planet Nibiru udariti u Zemlju.

Prema njegovoj bizarnoj teoriji, pomračenje Sunca, koja će 21. avgusta biti vidljivo u unutrašnjosti SAD, aktivirat će planet koji naučnici dosad nisu uočili, a on će se 23. septembra pojaviti iznad našeg planeta i sudariti se s njim, piše Daily Mail. Kako bi potvrdio svoja predviđanja, Meade se koristio i citatima iz Biblije:

– Pogledajte, dolazi Božji dan – okrutni dan bijes i ljutnje koji će opustošiti Zemlju i uništiti sve grešnike.

 

Sunce će nestati i Mjesec neće davati svjetlo. Iako nema nikakvih dokaza da nešto poput planeta Nibiru postoji, a i NASA je cijelu priču proglasila internetskom prevarom, mnogi u nju i dalje vjeruju.

– Veliko američko pomračenje Sunca signalizirat će dolazak planeta koji ćemo ubrzo potom ugledati na horizontu. Njegov udar nakon 23. septembra izbrisat će čovječanstvo – upozorio je Meade. Bilo kako bilo, nadamo se da ćemo i ovaj “kraj svijeta” svi preživjeti. .