Svježe cijeđena mrkva čini čuda za naš organizam

Ako uvedete mrkvu u vašu svakodnevnu ishranu , vjerujemo da će vam vaše tijelo biti zahvalno.

Poboljšava vid i štiti zdravlje očiju

Beta-karoten, lutein i zeaksantin iz soka od mrkve pravi su saveznici zdravlja vaših očiju koji poboljšavaju i vaš vid noću. Beta-karoten u tijelu se pretvara u vitamin A, koji je presudan za zdravlje očiju i dobar vid, čak i u zrelijim godinama.

Smanjuje rizik od srčanih bolesti i moždanog udara

Svakodnevnom konzumacijom jedne čaše soka od mrkve znatno ćete smanjiti oksidativni stres, kao i rizik od srčanih bolesti i moždanog udara.

Čuva zdravlje mozga i snaži njegove funkcije

Sok od mrkve doprinosi i radu mozga, poboljšava memoriju te snaži kognitivne funkcije. mrkva smanjuje oksidativni stres u mozgu te na taj način spriječava slabljenje signala koji šalju nervi.

Kalcijum jača bebine kosti, a folati smanjuju rizik od degenerativnih poremećaja u razvoju fetusa. Vitamini A i C iz mrkve pomažu i majci i bebi da razviju snažan imunitet te da budu otporniji na infekcije.

Čuva zdravlje kože

Sok od mrkve izvrstan je za vašu kožu zahvaljujući beta-karotenu, luteinu i likopenu. Beta-karoten između ostalog smanjuje upalne procese i pomaže u bržem zacjeljivanju rana. Učestalom konzumacijom ovog superzdravog nektara primjetićete da vaša koža postaje ljepša i blistavija, a bore manje naglašene.