Svjetski supermodel otkrila tajnu savršenih nogu bez celulita

El je od 2017. godine na alkalnoj dijeti. Ali dijeta nije jedini alat koji El koristi kako bi joj noge izgledale što bolje!

Iako ima 55 godina, bivši supermodel El Mekfirson ima tijelo na kojem bi joj pozavidjele i mnoge dvadesetogodišnjakinje. El je u kolumni za “Get the gloss”, otkrila tajnu prelijepih dugih i vitkih nogu.

Ona je istakla da su za njene vitke noge zaduženi vinyasa joga, sedam ili osam sati sna, konzumacija mnogo vode, ali i redovna posjeta infracrvenoj sauni.

“Alkalna ishrana znatno utiče na izgled nogu. U prošlosti sam jela šećer, so i pšenicu i tada su mi noge bile teže. Ovih dana moja ishrana se bazira na povrću i puno vode pa se i oblik mojih nogu počeo mijenjati”, napisala je El.

El je od 2017. godine na alkalnoj dijeti. Ali dijeta nije jedini alat koji El koristi kako bi joj noge izgledale što bolje. Kada je riječ o borbi protiv natečenosti i celulita, El je rekla da se bori protiv zadržavanja tečnosti pijenjem vode tokom dana i vježbom na otvorenom. Njena omiljena poza je ležanje na podu i istezanje nogu uza zid.

Osim toga, El često hoda u vodi, a kako kaže, piling za tijelo pod toplim ili hladnim tušem najbolje je sredstvo za otklanjanje celulita!

Dakle, pravilna ishrana, vježba i briga za tijelo ključni su za lijepe noge.

“Koristim ulja za aromaterapiju od lavande i kamilice, vježbam jogu i često pravim magnezijumske kupke za stopala kako bih osvježila umorne noge” rekla je El.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!