Svjetski seks rekordi: Ko je imao najviše partnera, a ko najmanji “ponos”?!

 

Donosimo vam nekoliko svjetskih seksualnih rekordera u kategorijama: najveći broj potomaka, najviše partnera u jednom danu, najveća vagina, najduži i najmanji penis, najveća orgija, najmlađi roditelji, najviše odstranjivanje penisa

Nedavno je objavljena lista neobičnih svjetskih seksualnih rekorda, koja bi se mogla uvrstiti u rubriku “zanimljivosti”. Tokom minulih dvadeset stoljeća, historija je zabilježila da je Moulay Ismail Ibn Sharif iz Maroka apsolutni rekorder po broju potomaka, kojeg je postavio još u 17. stoljeću. On je u svome haremu od 500 žena postao otac čak 1.042 djeteta. Bez sumnje bio je vrlo zaposlen čovjek. Osim toga, bio je drugi vladar iz dinastije Alaoulita koji su vladali Marokom. Poznat je kao važna ličnost u marokanskoj povijesti, kako po svom ljubavnom životu, tako i po činjenici da je on Maroku izborio neovisnost.
Uz ovaj rekord vrijedi spomenuti da je žena koja je rodila najviše djece Ruskinja iz sela Šuja, istočno od Moskve. U 27 poroda, koliko je imala između 1725. do 1765. godine, rodila je 16 parova blizanaca, sedam puta trojke i četiri puta četvorke. Bila je mama, naime, čak 69 djece.

Zvijezda porno filmova Jon Dough je postavio rekord u broju odnosa sa ženama u jednom danu. Početna ideja pri obaranju rekorda je bila 101 žena u 24 sata, no Jon je uspio zadovoljiti njih samo 52. Ostale je zadovoljio naknadno. Ženski rekord je daleko veći, čak 620 muškaraca u jednom danu. Nije objavljeno ime rekorderke.

Na ovu neobičnu listu rekordera uvršteni su i Japanci. Oni su rekorderi u orgijanju. U krajnje organiziranom orgijanju uspjeli su združiti 250 parova i time ušli u historiju.
Shaun Steard iz Engleske je imao samo 12 godina kada je postao otac, ali se vjeruje da na svijetu ima i mlađih koji nisu poznati službenoj statistici. Najmlađa djevojčica koja je rodila dijete je Lina Medina, rođena 1933. godine, iz Perua koja je imala samo pet godina kada je rodila. Nevjerojatna je činjenica da je Lina svoju prvu mjesečnicu dobila s tri godine i nikada nije otkrila tko je otac djeteta. Njen otac je uhapšen i zatvoren zbog optužbi za seksualno zlostavljanje i incest, ali kasnije je oslobođen zbog nedostatka dokaza. Dijete je rođeno carskim rezom jer je Linina zdjelica bila premala.


Godine 1300. prije nove ere egipatski kralj Menephta je nakon povratka iz pobjedonosne bitke protiv Libijaca došao do neobične ideje. U znak proslave pobjede naložio je da se svim zarobljenim vojnicima odsijeku penisi. Odstranjeno je 13.000 penisa. Drevni spomenik u Karnaku sadrži detalje o tome kome je koji penis pripadao jer su u poraženoj vojsci bili pripadnici Libijaca, Etruščana i Grka.

Dr. Robert L. Dickenson se početkom 20. stoljeća bavio istraživanjem utjecaja dužine penisa na seksualni čin i pri tome je godinama istraživao dužinu muškog spolnog organa. On napominje da je mjerenje dužine penisa često vrlo neprecizno i stoga se treba uzeti u obzir pouzdanost objavljenih rekorda. Zasad rekord drži penis kojega je izmjerio dr. Robert L. Dickenson početkom 20. stoljeća, a koji je bio dug 34 cm i imao opseg od 16 cm. Najmanji ikad izmjereni penis bio je dug ponižavajućih jedan centimetar.

Žena koja je imala najveću vaginu dolazi iz Škotske i zove se Anna Swan. Anna je divovskog rasta i sa svojim suprugom (koji je također divovskog rasta) imala je bebu koja je po rođenju imala opseg glave od 48 cm. Ostalo izračunajte sami!

Anna Swan

Najveća udaljenost na koju je neki čovjek uspio izbaciti spermu je šest metara, a to je za rukom uspjelo Horstu Shultzu. Kod žena, najveća udaljenost izbačenog ejakulata je tri metra. Najviše ejakulacija u samo jednom satu, njih čak 16, postigao je jedan muškarac.
  Životinjski svijet

U životinjskom carstvu skromni morski priljepak ima najveći penis u odnosu na dužinu tijela. Naime, penis priljepka je 42 puta veći od dužine tijela. Na drugom mjestu je argentinski plavokljuni patak koji ima najduži penis u odnosu na veličinu tijela. Usto, oblik penisa kod te patke je poput vadičepa, što pri osjemenjivanju omogućuje da odstrani spermu svojih rivala i osigura uspjeh oplođivanja.

No apsolutni rekorderi su kitovi, koji imaju penis dužine tri metra, promjera 30 cm. Na drugom mjestu po veličini su nilski konji i slonovi s penisom od 60 cm.

(aura.ba)