Svjetska zdravstvena organizacija napokon priznala: Marihuana nije opasna za zdravlje!

Analizu kanabidiola – sedativa iz marihuane Svjetska zdravstvena organizacija objavit će u maju 2018.

Opuštajućem spoju u medicinskoj marihuani – kanabidoidu Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) službeno je dala zeleno svjetlo! Time su potvrdili kako nije riječ o opasnoj drogi. Inače, taj spoj koji nosi ime CBD ima učinkovit tretman za palijativnu njegu, epilepsiju, multipla sklerozu, za rak te Alzheimerovu bolest.

Ono što WHO sada tvrdi jest kako se može koristiti bez rizika od ovisnosti. Ne bi trebao biti zabranjen lijek jer nije visokorizičan u smislu zloporabe ili ilegalne proizvodnje i distribucije.

Nedavni dokazi izvedenih pokusa nad ljudima i životinjama, ako je izjavio Stručni odbor Svjetske zdravstvene organizacije o ovisnosti o drogama, pokazuju da bi njegova primjena mogla imati terapijsku vrijednost u tretiranju epilepsije i srodnih stanja.

”Kanabidiol se prema potvrdama trenutačnih saznanja neće zloupotrebljavati ili stvoriti ovisnost kao npr. ostali kanabinoidi – primjerice Tetra Hydro Cannabinol (THC)”, navode.

U maju 2018. godine organizacija će javnosti predstaviti kompletniju analizu u će istražiti kanabis i s kanabisom povezane tvari. U Ujedinjenom Kraljevstvu, trenutno, svako ko posjeduje kanabis može biti osuđen na najviše pet godina zatvora i neograničenu novčanu kaznu ili jedno od tog dvoje.