Svjetlana M. iz Mostara godinama se borila s džinima koji su živjeli u njoj: Ni najjače i najpoznatije hodže mi nisu mogli pomoći!

– Kažu da što te ne ubije ojača te. Kažu i da težak život očvrsne insana. Mene nije. Mene je napravio lakom i mekom zvijezdom kojom je svako mogao manipulisati. Toliko lakom da sam postala lak plijen i duhovima. Naravno, nisam to znala sve dok nisam prije šest mjeseci posjetila iscjeliteljku Mukadesu Radetinac – započinje svoju ispovijest Svjetlana Marušić.

O sebi nam nije htjela puno toga reći. Tek da ima 35 godina, da je neudata i da je cijeloga života bila vrlo nesretna. Seljakala se, jedva školu završila i jedva posao našla. Ništa joj veli, nije polazilo za rukom.

-Sve se pogoršalo prije pet godina. prvo su se javile glavobolje. Potom nesanica. Bila sma hronično neispavana. Od dobre osobe sam postala uobražena, arogantna, odvratna. Sa svima sam se svađala.

Glava puna rogova

-Niko me nije mogao prepoznati. Ni ja samu sebe. A onda, zlo je u velikom obliku došlo po mene. Ogledalo mi je počelo slati iskrivljene slike. Tamo sam bila ja ali sa rogovima i vampirskim zubima. Uši su mi slale neke čudne zvuke.

– Ne da se kuja ali ćemo uspjeti, slomit ćemo je. Ona je naša – čula sam često.

– Nisma znala šta je to, ko to govori dok mi Kada nije rekla da su to duhovi koji su zaposjeli moju čistu dušu s namjerom da je okaljaju.

– Umalo su uspjeli. Pomišljala sam i na ubistvo i na samoubistvo. Da me Kada nije spasila, ubila bih se ili ne daj bože, nekog drugog nevinog, ko bi mi se našao na putu kad nastupi žuta minuta.

– Čak je došlo dotle da sam se spremala za operaciju iako uopšte nisam bila bolesna. Ali, ta bića su manipulisala i sa mojom okolinom. Za doktore, ja sma bila bolesna. Kada me iscjeliteljka Kada izliječila, ni doktorima više nisam bila “interesantna”.

– Prije Kade sam obilazila mnoge hodže. Nekog evliju, tako su ga zvali…bila sam kod jedne nane u okolini Doboja. Rekla mi je da zakoljem ovna, da popijem njegovu krv, glavu zakopam ispred kuće i okrenem je ka Meki. To sam trebala platiti 100 eura.

 Kako popiti ovnovsku krv?

– E sad, kad nevolja zakuca na vrata, izlaz ne bita rješenje. Raspitivala sam se gdje da kupim ovna, gdje je Meka…brinula sam se samo kako ću krv popiti i glavu ovna zakopati da me ko ne vidi. Ipak živim u zgradi, a ne u kući.

– Uglavnom, ništa od tog nisam uradila, a bilo mi je sve gore. Naposlijetku stižem do Kade. Ona nije tražila od mene ništa komplikovano. Dala mi je naučenu vodu i svoje hamajlije. Olakšanje je stiglo iste noći. Naspavala sama se k’o insan prvi put u posljednjih pet godina. ni noćni mora, ni onih rogova ni nesnaice. Probudila sam se narednog dana lahka kao ptica. Počela sam da pjevušim. Napredak je bio vidan. Kada je istjerala demone iz mene.

– Objasnila mi je da mi niko nije od ljudi želio zlo. Moja dobrota, plemenitost…bili su izazov za sluge šejtanove. Htjeli su me u sebe pretvorriti, na svoj put okrenuti. Malo je falilo da im to pođe za rukom. hvala Bogu i Kadi pa mi pomogoše da se riješim ovog belaja – ispričala je Svjetlana…

KADA SAVJETUJE: Ako nećete društvo šejtanovo, očistite svoj dom!

Šejtan svoje ‘usluge’ dobro naplati. Kod njega ništa nije džaba. Plaćaš sve novcem i zdravljem, gubljenjem časti i morala, upropaštenom mladošću i izgubljenim vremenom. Kad tad, dug će stići na naplatu i vi ćete gledati kako vam sotona uzima ono što najviše volite. Imovinu, zdravlje, vaše najbliže. Vi koji ste se udružili sa zlom, od zla nećete moći pobjeći!

Manje više svi mi poznajemo nekog ko nam duguje novac, a nezgodno nam je da mu tražimo novac nazad. Evo kako do duga možete doći bez da se ustručavate i moljakate svoje. Nabavite nov ključ, ne smije da bude korišten. Iskoristite ga samo za ovaj ritual. U večernjim satima odite na neku raskrsnicu koja nije mnogo prometna (bolje vam je da vas niko ne vidi jer će pomisliti da radite bog zna šta, a i automobili bi vas mogli ometati). Stavite na sredinu ključ, napravite oko njega tri kruga u smjeru kazaljke na satu, i na kraju svakog izgovorite: Ono što je moje neka mi se vrati nazad. Zatim, ponovo napravite tri kruga oko ključa u suprotnom smjeru i svaki put izgovorite: savjest te obavezuje (navesti ime dužnika), da mi vratiš novac. Neka bude tako. Ključ nosite sa sobom sve dok vam se dug ne vrati, a potom ga bacite u vodu.

Kako se sami možete osloboditi uroka? Tri puta uzmite so u ruku, okrenite oko glave i zamoliti Boga da uroci odu preko devet gora i planina, i onda so pod vodu staviti i govoriti:”Kako se topila ova so, tako se topio urok s…(ime osobe sa koje skidate uroke).

Suđe nikad naveče ne ostavljajte neoprano. Operite, posušite, složite. Inače, tu će cijelu noć kolo šejtani igrati, a vi i vaša porodica ćete sutradan iz tog suđa jesti šejtanov izmet. A onda vam slijede teška stanja u vidu halucinacija, psihičkih poremećaja i sl. Neka vam ne bude preče otići na spavanje, u grad ili gledanje TV-a od ove vrlo važne obaveze. Kuću uvijek držite čistom.