Svjedok: “Čuo sam uznemirene američke pilote kako spominju svjetla i mala bića nakon incidenta u šumi Rendlešam”

Novi svjedok je istupio u pokušaju da razjasni jedan od najvažnijih NLO slučajeva koji se dogodio na britanskom tlu.
Jedan 62-godišnjak, koji je zatražio da se ne objavljuje njegovo ime, tvrdi da je čuo osoblje američkog Vazduhoplovstva (USAF) kako govore o “svjetlima“ i “malim bićima“ samo nekoliko dana nakon događaja.


Zloglasni NLO slučaj u šumi Rendlešam se dogodio u decembru 1980. godine.

Događaj, nazvan “britanski Rozvel“, odigrao se u blizini dvije vojne baze i uključivao je slijetanje NLO-a u obližnjoj šumi, sa fizičkim dokazima i oko 30 kvalifikovanih svjedoka koji su nešto vidjeli tu noć.

Svjedok, kog je citirao Express– britanske novine koje su mnogo kritikovane zbog objavljivanja “lažnih“ članaka, kaže da je u to vrijeme radio u magacinu novinske kompanije “Felixstowe”.
Jedne noći se nalazio u baru hotela Marlboro, između Božića i Nove godine 1980. godine, kada je čuo bizaran razgovor vojnog osoblja, gde pominju bića koja nisu sa Zemlje.

Kako je Express citirao, svjedok je rekao: “Hoteli na primorju su bili veoma popularni među osobljem USAF-a, a posebno novootvoreni bar “Flying Boat” u Marlborou.

“Poznavao sam neke pripadnike USAF-a po imenu, ali to je bilo samo putem razgovora za šankom, nismo imali nikakav odnos van bara.“
“U Boat-u, kako smo ga nazivali, je bilo nekoliko pripadnika USAF-a, i mala grupa njih je stajala sama u uglu bara. S vremena na vrijeme sam pogledao u njih i vidio sam da vode ozbiljan razgovor o nečemu, piše webtribune.rs.

Jedan od njih se činio posebno uznemirenim. Primakao sam im se, bilo zato što sam bio radozano, ili samo da bih se približio vatri, ne znam, ali čuo sam nekoliko riječi. Taj koji je bio uznemiren, je govorio o svjetlima i malim ljudima.“

Svjedok, koji je ostao anoniman, kaže da u to vrijeme nije imao pojma o slučaju “Rendleam”, i da je za to saznao tek četiri godine kasnije.
“To je očigledno bilo pomalo jezivo, ali događaji 1980. godine u to vrijeme nisu bili poznati, pa meni to nije ništa značilo. Tog pilota su umiri njegovi prijatelji, i naručili su još jednu turu. Drugog pilota koji je došao u bar, sam pitao da li je sa njegovim prijateljem sve u redu. On je odgovorio da je bio malo uznemiren, ništa više. Ubrzo zatim je uznemireni pilot došao sebi i počeo ponovo da blebeće. Međutim, nisam mogao da razaznam šta je govorio. Jedan od njegovih prijatelja je zatim stavio ruku oko njega, pokušavajući da ga umiri i rekao mu da ućuti ili će biti u nevolji.“

Ova misterija se, prema riječima ovog svjedoka, produbila kada se poslije nekoliko dana vratio u ovaj pab i susreo se sa pilotom koji je tu bio prije par dana.

Upitao ga je da li se njegov prijatelj oporavio od prošlog puta kada ih je vidio, na šta je ovaj odgovorio da misli da jeste, ali da je poslat nazad u SAD i da niko nije znao zašto.