Svjedočenje Avdije B. kojem su Aljini tretmani promijenili život: Pet godina suprugu su mi napadali džini

U životu smo se više patili nego radovali. Cijelog života sam zavisio od nadnica na koje su me ljudi zvali i plaćali mi. Težak život me nije učinio zlim, zavidnim i lošim čovjekom. Ali, i pored sve te moje bijede, našao se neko da mi život dodatno zagorča. Na moju kuću je bacio sihire, a supruga je postala ukleta.

Od istinske radnice i borca, moja supruga se pretvorila u osobu kojoj nije stalo ni do koga. Izbjegavala je bilo kakav rad. Patila je od čestih nesvjestica i samo se zatvarala u sobu. Na moja pitanja šta se dešava, samo bi odmahnula rukom i pokazala da zatvorim vrata. Jednog dana ipak je progovorila i seldila me onim što je rekla. Tvrdila je kako čuje neke glasove i da su oko nje nekakvi ljudi.

Duhovni iscjelitelj Aljo

Od panike, počeo sam da zavirujem u ormar, oko vrata, ispod kreveta i nkoga nije bilo. Kada se to ponovilo nekliko puta, odvezao sam je u Dom zdravlja. Bio sam siguran da ludi. Nakon pregleda, neuropsihijatar joj je propisao terapiju. Kamo sreće da nije. Narednih pet godina provela je više u snu nego na javi.

Moja majka nam je počela davati podršku. Brinula se o njoj i djeci kada bih ja dobio poziv na neki posao. Vremenom sam primijetio kako s esupruga podizala i radila svaki dan u isto vrijeme, od 11. do 13. sati i tada bi je ponovo uhvatilo “to njeno”. Saznalo se za njenu bolest i u mahali. Počeli su i mene da izbjegavaju zbog toga, kao da je prelazno. To je bio razlog da sam svakim danom imao manje posla. Bez para, s bolesnom ženom, gladnom djecom, bez ikakve perspektive, nisam znao kako dalje.

U oktobru prošle godine čuo sam za Alju ef. Harića, duhovnog iscjelitelja i odlučio da ga sa suprugom posjetim. Efendiji nije dugo trebalo da nam „propiše“ vrstu duhovne terapije. Učio je prvo da se mojoj suprugi vrati zdravlje a onda su uslijedili tretmani namijenjeni meni. Dušmani su nam svojim zlim radnjama uzeli nafaku.

Nakon dvije posjete, osjećali smo svi u kući da ide nabolje. Nakon svih terapija kod ef. Harića, moja supruga je potpuno ozdravila. U našu kuću se uselila i nova radost. Dobio sam posao. Uz Božiju pomoć, Aljo nas je vratio iz ponora. Hvala mu!