Svjedočenja ljudi koji su preporodili svoje živote nakon tretmana kod bijelog maga Ade Sarajlije: PROKLETO NASLJEDSTVO

 

Kako je najbolja prijateljica završila u krevetu s možem uspješne biznismenke iz Podgorice <195> Rođena sestra željela se uz pomoć magije dočepati nasljedstva svoje sestre i sestrične koje im je ostalo nakon muževe smrti

Da li je bio proklet novac moga oca?

Znale su naše zemljakinje Nađa (64) i njena 40 godišnja kćerka Ely da je novac samo simbolični oblik energije koju je čovjek uložio radom da bi dobio nešto drugo mijenjajući ga za ono što im je najpotrevbnije. One žive u Americi, ostale su bez najvoljenijeg bića u svojim ćivotima; Nađa bez supruga, a Ely bez oca. Napustio ih je prije pet godina, izgubivši bitku sa rakom prostate.

–       

–             Naš je Majkl otišao u raj. Bio je divan čovjek, vrijedan i pošten, veliki borac i štediša – kaže pokojnikova kćerka Ely, koja je krajem novembra ove godine boravila u Sarajevu.

 

Namjenski se zaputila do bijelog maga Ade Sarajlije, sa kojim je skoro pola godine se „družila“ putem skajpa i vibera. Nevolja je natjerala da stupi u kontakt sa ovim sarajevskim čudotvorce.

–             Nikada mi neće biti jasno šta je skrivio novac pokojnog oca mojoj tetki. On je samo roba nad robama, a nama mojoj majci i meni prelijepa uspomena na tatu, koja će nas doživotno podsjećati na njega – kazuje vidno potrešena Ely.

U nastavku kaže da je očevo nasljedtvo „krivo“ za skoro dvije godine paklenog života nje i majke. A one toga nisu bile svjesne, iako su bile na granici ludila.

Sve se odigravalo u Sjevernoj Karolini (SAD). Tamo su se obrele u još davnih sedamdesetih godina, gdje je Elyina majka upoznala Majkla. Imao je svoju firmu, a od njene majke je bio stariji 11 godina. Sudbina je htjela da ih rano ostavi same i ucvijeljene. Ali, im je ostavio ogromno bogatstvo. Elyi izbjegava da spominje cifre, ali priča o bolnim vremenima kroz koja je prolazila da bi na kraju uplovila u mirniju životnu luku.

–             Jedno vrijeme su nas smatrali ludačama. Zamislite kada vam iz stana ne stanu dragi odjevni predmeti. Danima ih tražiš, pa se onda pojave u na vješalici u hodniku. Ili, kada vam iz čista mira popucaju ogledala u stanu, pa se otvaraju vrata ormara, imate osjećaj da vas neka spodoba viri kroz prozor, ili miluje u krevetu… Ni psiholozi nam nisu mogli pomoći, a bile smo redovni njihovi pacijenti. Uz to, stalno nas je nešto boljelo, ako nisu glavobolje, jesu gušenja, ako ne bole noge, ukočene smo. O našim svađama i međusobnim uvredama da i ne pričam – prepričava nam dio horor atmosfere iz njihovog američkog života.

Okrenula se Ely i parapšsiholozima. Kontaktirtala ljude po Srbiji, Austriji, Njemačkoj…. Skupo sve te „savjete“ i tretmane plaćala. Na kraju se obratila bijelom magu Adi Sarajliji.

–             Novac kroz zaostavštinu u vašoj kući je uzročnik svih problema. S očeve strane jedna ženska osoba smatra da je oštećena prilikom diobe te ušteđevine. Okrivljuje vas i vašu majku i cvrnom magijom želi da vas ukloni iz kompletne priče – objašnjavao je Ado, nakon što je uradio numerološku i astrto analizu, a nakon toga otvorio tarot.

–             Samo što mi nije pokazao sliku moje tetke – kaže Ely.

Radili su tretmane na daljinu. U tih nekoliko mjeseci bilo je svega i svačega – od povraćanja do gubljenja svijesti, pa olakšanja.

–             Dobile smo i Adinu zaštitu. I zlo je nestalo iz kuće. Magija je uklonjena, majka i ja se sjajno slažemo, a tetka je na psihijatriji. Nedavno smo je posjetile, a ona je bukvalno odskakivala u krevetu, puštala je neke čudne krikove, molila Boga da joj oprosti…. Što se nas tiče, mi smo joj oprostile, ali naš kućni oprag neće prekoračiti – kazala nam je na kraju Ely.

NAJBOLJA PRIJATELJICA U BRAČNOM KREVETU

U Adinoj ordinaciji na Otoci telefoni ne prestaju da zvone. Svjedočili smo pozicu iz Podgorice. S druge strane bila je Amra, vlasnica jednog uglednog ugostiteljskog objekta, koja doživljava svoju novu mladost nakon tretmana kod bijelog maga Ade. Oni su danas istinski prijatelji.

–       Ado je moj brat. Spasio je moj brak, otvorio mi oči – kaže Amra.

Saznajemo da je u Podgovorici Amra zajedno sa mužem uspjela izgraditi poslovno carstvo. Imaju pansion, restoran i piceriju u kojima se uvijek tražila stiolica više.

–       Sve divno, krasno. Naveče uvijek pun novčanik novca, ali na kraju mjeseca uvijek u dugovima. Muž je bio zadužen za finansije. Nikada nisam sumnjala u njegovu vjernost – priča Amra.

Ni u snu nije mogla zamisliti da je njene oči i razum „zaslijepila“ najbolja joj prijateljica.

–       Jednostavno, ja sam svome mužu vjerovala, pa kad mi kaže da nema novca da se plate režijski troškovi, ja sam znala pozajmiti od nekoga. Imala sam i neki svoj „crni fond“. I njega sam mu dala kada su nas pritisli dugovi.

I ko zna kako bi se Amrin život dalje odvijao da joj sestra nije postavila pitanje: „gdje razasipa novac“. Bilo joj je neshavtljivo da uvijek traži pozajmice.

–       Moja sestra je stupila u kontakt sa Adom, dala mu sve podatke koje je tražio za mene i moga muža. A on joj kazao da u cijeloj priči vidi i „treću osobu“.

Kada mi je to ispričala, priznam zagolicala me je ta prioča, pa sam se i ja javila Adi Sarajliji. On mi je nacrtao moju prijateljicu i još kazao „kako neće sve još dugo potrajati, da je meni namijenjena prihijatija, a nakon toga i rastanak“.

Nije joj dugo trebalo vremena pa da se uvjeri u istinitost Adinih tvrdnji. Zatekla je muža i prijateljicu u njihovom krevetu, a u njenoj tašni 200 eura, koje je očito dobnila od Amrinog muža.

–       Od Ade sam dobila numerološku zaštitu, te zaštitnice za brak, kuću, hotel i restoran… Ne odvajam se od njih. Palo je pomirenje i sa mužem, a za onu zmiju ne želim ni da čujem. Neka joj Bog sudi – poručuje Amra na kraju razgovora.

Kontakt Ade Sarajlije: 00 387 63 989 489