Svjedočenja jednog sarajevskog poštara i jedne medicinske sestre: BILJNI PREPARATI KOJI REGENERIŠU ZGLOBOVE I HRSKAVICU

“Omosintex” je čudo od lijeka. Pio sam ga svako jutro i odlično mi je pomogao. Kažu da se sastoji od desetak trava I da je mješavina narodnih lijekova za zglobove. Hrskavicu mi je podmladio – kazuju naši sagovornici.

 

Više od tri decenije sarajevski poštar Nedžib M. na kućnu adresu žiteljima donosi radosne vijesti, panzije, opomene za račune, ali I telegrame s lošim vijestimai… Te teške situacije, a ima ih je, kaže, teže su mu i od ponekad preteške torbe, kiše, snijega ili ljetnih paklenih vrućina.

Nedžib danas „ordinira“ u stambenom kompleksu na Alipašinom polju, ne pješači kilometer kao nekada kada je dijelio poštu po sarajevskoj periferiji u Buljakovom I Buća Potoku. Veli s liftovima je lakše, a I manje je pošte.

Poznato je, naime, da su poštari oduvijek bili dragi i omiljeni u svojim mahalama.

–       Jedino nas nisu voljeli psi – kazat će pomalo u šali naš sagovornik i dodati da je u Buća Potoku uvijek strahovao od pasa. Nešto ga nisu voljeli!

Godišnje “izliže” dva para cipela, što nije puno, ali za to puno više stradaju gume. Njemu su stradale I noge, posebno koljena.

–       S godinama zdravlje počinje polako otkazivati poslušnost. Nas bije glas da imamo dobru kondiciju, ali nije to baš tako. Eto, mene je sa nepunih 50 godina izdala snaga u nogama . kazuje nam Nedžib i naglašava da su koljena počela klecati.

–       Sve je počelo tako što sam prilikom hodanja uz stepenice osjetio bol u koljenu na svakoj stepenici kad se naslonim na desnu nogu. Vremenom, noge su postajale „olovvne“, nisam mogao potrčati, niti se jače osloniti, posebno na desnu nogu a da ne osjetim bol.

Na medicinskim pretragama na Kliničkom centru ljekari su ustanovili rtg snimak ne pokazuje da je nešto slomljeno. Prepisali su mu neke gelove, kasnije i fizikalne terapije.

Tek naknadnim pregledima je ustanovljeno da je hrskavica „načeta“ i da će njeno nestajanje nastaviti ako terapiju ne produžim lijekovima. U takvim slučajevima rijetko koja medikamnetna terapija pomaže, a pri tome svaki ljekar je imao svoje mišljenje. Neki su mi predlagali operaciju. I tzo nakon što nije pomogla terapija izuzetno skupim injekcijama koje su mi ubrizgavali direktno u zglob koljena.

Uz to, jedno vrijeme sam se „održavao u životu“ masirajući svakodnevno nekoliko puta aloe vera gelom. A onda sam stupio u kontakt sa travarom Denisom Jurišićem. I to je bio moj spasonosni potez.  Od njega je dobio kompletnu terapiju za obnovu hrskavice i podmlađivanje kostiju. Dobio je preparat „Omosintex“, te još neka ulja i kreme.

–       “Omosintex” je čudo od lijeka. Pio sam ga svako jutro i odlično mi je pomogao. Kažu da se sastoji od desetak trava I da je mješavina narodnih lijekova za zglobove. Hrskavicu mi je podmladio – kazuje Nedžib.

Preparat “Omosintex” je čarobna formula travara Denisa Jurišića koja podmlađuje kosti i regeneriše hrskavicu. Uz dopunska ulja i meleme trano uklanja bolove, upale I otekline kod artritisa,

Kobni pad medicinske sestre: IZBJEGLA OPERACIJU U ZADNJI TRENUTAK!

Naša sagovornica izbjegava identitet u javnosti jer je zaposlena u jednoj sarajevskoj zdravstvenoj ustanovi. Ipak, odlučila je sa čitateljima podijeliti dramatilnu borbu za spašavanje njenog koljena i podmlađivanje hrskavice

Sve se desilo u sekundi. Ona medicinska sestra u jutarnjoj žurbi, tek preuzela smjenu.Nekoliko zahtjevnih i teških pacijenata, bližilo se vrijeme vizite, bolnički hodnici svježe obrisani, a nju hitno zovu sa drugog odjela, smještenog sprat niže.

–       Samo sam izgubila ravnotežu i pala. Odmah sam ustala. Uopće nisam bila svjesna teške povrede. Čak sam uspjela završiti posao na donjem odjelu i vratiti se na radno mjesto. Doduše, valjda kako se tijelo hladilo, osjećala sam sve jače bolove u predjelu lijevog koljena. Tek nakon desetak minuta, kada sam vidjela da je ono oteklo i da je veličine manje lopte, a bolovi me prikovali za stolicu, zatražili smo pomoć ortopeda…

Hitna medicinska intgervencija, led, obloge, gelovi, tabblete protiv bolova, snimanja….

Konačna dijagnoza je glasila “rupture meniskusa, plus oštećenja ligamenata i hrskavice. Da bude nesreća još veća u pitanju je bilo kombinovano puknuće meniskusa.  Nakon pokušaja da se povreda sanira bez hirurške intervencije (nekoliko I punktiranja) ljekari su kao jedino rješenje predlagali hiruršku intervenciju.

Tada na scenu stupa njen suprug, koji inače ima trgovinsku radnju na Ilidži. Stupio je u kontakt sa Denisom Jurišićem, a suprugu na svoju ruku izveo iz bolnice.

–       Bit ćeš invalid ako ne supijemo sa alternativnom medicinom. Za operaciju nikada nije kasno – kazao je i počeo je masirati uljem i kremama protiv oštećenih kostiju, hrskavice i otoka.

–       Uz to redovno sam uzimala „Omosintex“; malo je nezhodan za piti, imam čudan okus. Ali, sam bila uporna. Nakon 20 dana otok na koljenu je počeo spadati, a bol kao da je nestajala. Tačno sam osjetila da mi je koljeno pokretljvije.

U takvim situacijama, kada je čovjek bespomoćam, i pomak veličine mrvice u zdravlju je velik kao kuća. Kad prespavaš noć bes bolova, kada osjetiš da nema bolova dok se krećeš na štakama, a kada osjetiš da možeš koljeno savijati i raditi lagane vježbe – ti si već pobjednik.

A ja sam se pobjednocim osjećala sa nepuna dva mjeseca korištenja Denisove biljne terapije. Peti mjesec sam se vratila na posao – ispričala nam je naša sagovornica.

Kontakt Denisa Jurišića: 061 373 581 ili 066 390 279

Iz inostranstva: 00 387 61 373 581 ili 00 387 66 390 279

Komentari

komentara

error: Content is protected !!