Svjedočenja iz ordinacije bioenergičarke i svjetskog fenomena Samke Bečić: Srđanu kičma više nije kriva; skoro nepokretni Eldar danas vozi biciklo!

Svojim pacijentima preporučujem da urade laboratorijske nalaze, ali tek nakon što prođu kroz moju dijagnostičku terapiju koju radim bez ikakvih aparata. Kada uporede nalaze i vide da su vrijednosti iste, ostaju u čudu, zovu me, šalju slike, ne vjeruju…Svako ima izbor da odabere svoj put za liječenje. Opšta medicina je naučno dokazana, ali alternativna prirodna medicina je fascinirajuća – rekla nam je ova dobrotvorka iz Ključa.

Vrata Samkine ordinacije u Ključu otvorena su svima

Svaki boravak u ordinaciji svjetske bioenergičarke Samke Bečić iz Ključa – graniči sa čudom. To je mjesto gdje nepokretni prohodaju, nijemi progovore, i gdje svi oni koje je klasična medicina okarakterisala kao izgubljene slučajeve pronalaze riječi utjehe, nade – i naravno lijek za bolesti koje su prijetile da im upropaste život. Jedna od definicija bioenergije kaže da je to prirodan, i jedanodnajstarijih načina liječenja. Za Samku Bečić, ona je sve to, ali i mnogo više. Zahvaljujući svom izvanrednom daru već godinama uspješno „rješava“ probleme sa kičmom, želucem, bolovima, bubrezima, srcem…
Depresija, strahovi, nesanica i ostala psihička oboljenjau Samkinojordinaciji nestaju kao rukom odnešeni. A upravo su ruke njeni glavni i jedini instrumenti. Samka koja kaže da u “prstima ima lasere” svoju neobičnu sposobnost prepoznala je još kao djevojčica iz od tada je nesebično dijeli svakom ko jojse obrati za pomoć.

– To je Božiji dar, energija iz svemira koju ja usmjeravam tamo gdje je najpotrebnija – objašnjava ukratko Samka koja o sebi ne voli da previše da govori.

Ova izuzetno skromna žena radije pušta da o njenim čarobnim rukama pričaju pacijenti koji u kolonama dolaze u njenu ordinaciju. U nastavku pročitajte iskustva Srđana Eraka (15) iz Prijedora i Eldara Hajdarevića (19) iz Ključa. Razgovor smo obavili sa njihovim majkama – ženama koje su tokom najtežih, ali i najradosnijih trenutaka bile uz svoje sinove i koje su svjedočile čudima u Samkinoj ordinaciji.

 

Hata Hajdarević: Od Eldara su svi digli ruke, a Samka ga je ponovo vratila u život

Ni doktori ne znaju šta mu se tačno desilo. Prije otprilike tri godine moj Eldar se samo srušio na zemlju i pao u nesvijest. Unijeli smo ga u kuću, ali kada je konačno došao sebi, uopšte nije mogao da stane na noge.
Prestao je i da priča. Samo je ponavljao „amin, amin…“. Kasnije ću saznati da je doživio jednu vrstu šoka, najvjerovatnije uzorokovan iznenadnim gubitkom oca, o čemu razumjetćete, ne bih previše pričala – započinje ispovijest Hata Hajdarević iz Ključa čiji je devetnaestogodišnji sin Eldar prešao dalek put, od jedva pokretnog mladića koji se bez pomoći nije mogao okrenuti u krevetu, do momka koji danas uživa u
vožnji bicikla. Spasila ga je i bukvalno na noge podigla bioenergija Samke Bečić.

– Eldaru koji je nakon incidenta sedam dana ležao u bolnici u Bihaću ljekari su rekli da u glavi ima začepljenu venu i da treba raditi fizikalne vježbe i – to je bilo sve. „Vratite ga kući da radi vježbe. Mi ga više ne
možemo držati“, hladno su rekli Hati koja je u nevjerici slušala riječi ljudi kojima bi ljudsko zdravlje i briga trebali biti na prvom mjestu. – Ljekari koje smo obilazilipo Bihaću i Tuzli od njega su bukvalno digli
ruke, i nakon gorkog iskustva sa „stručnjacima“, odlučila sam da se za pomoć obratim Samki za koju dobro znaju svi građani Ključa. Samka je brzo i precizno uspostavila dijagnozu – blokada motorike za pokret i govor uzrokovana začepljenjem vene u glavi koja je previše rizična za operaciju. Samka nas je brzo umirila i rekla da nema razloga za brigu. Nakon tačne dijagnoze, naravno uslijedilo je i liječenje koje je najzdravije, a to je liječenje prirodnom energijom – priča nam Hata.

Eldar i Hata Hajdarević

Kada je prvi put ušao u Samkinu ordinaciju Eldaru je desna strana tijela bila nepokretna, a izgovaranje punih rečenica za njega je bila nemoguća misija. Međutim, to je bilo prije šest mjeseci. Samkine ruke otklonile su probleme za koje su ljekari tvrdili da će potrajati godinama.
– Kada su ga otpuštali iz bolnice u Tuzli jedna doktorica mu je bukvalno rekla: „Tebi samo dragi Bog može pomoći“. Bila je to kap koja je prelila čašu i od tada idemo samo kod Samke, jer sam se lično uvjerila da je ta žena pravi fenomen. Krvnu sliku će vam očitati bez instrumenata, otklonit će blokade i bolove bez dodira… Ni sama nisam vjerovala dok je nisam vidjela kako radi sa mojim Eldarom. Ona jednostavno
sjedi, maše rukama prema njemu, a on bi osjećao njenu energiju – svjedočila je Hata.


Sa svakim tretmanom Eldarovo stanje se poboljšavalo. Samka ga ja bukvalno „otkočila“. Desna strana tijela koja je bila totalno nepokretna konačno je proradila, a desna ruka i noga ponovo su postale poslušne. Nesvakidašnji dar Samke Bečić otklonio je blokade koje su ga sprječavale da hoda i
priča.
– Nekada kaže da od Samkine energije osjeća toplotu, nekada trnce, ali nikada bol ili neugodu. Kod ljekara više ne idemo, a sve lijekove smo bacili u smeće. Ne trebaju nam! Samka je naš heroj koja je od skoro nepokretnog i nijemog momka pretvorila mladića koji danas bez problema vozi biciklo i uči da priča dva jezika – engleski i njemački– oduševljena je Hata Hajdarević napretkom  svog sina.
A da je zaista sve tako bilo, potvrdio nam je i sam Eldar koji nam je poslao kratku video poruku
u kojoj je poručio:

 

Radmila Erak: Mom Srđanu kičma više ne izgleda kao slovo „S“!

Malo koji osjećaj se može mjeriti sa bolom majke koja bespomoćno gleda svoje dijete kako se pati. Radmila Erak iz Prijedora jedna je od onih žena-lavica koja je nadljudskim strpljenjem kakvo samo majka može imati, pomogla svom sinu Srđanu da pobijedi bolest koja je prijetila da ga doživotno obilježi.
– Srđan je imao skoliozu kičme, i njegov kičmeni stub je bukvalno izgledao kao slovo „S“. Simptomi zakrivljenosti su se počeli ispoljavati kada je imao jedanaest godina, a doktori kojima sam ga vodila uvjeravali
su me da njegovo stanje nije toliko ozbiljno i da samo treba raditi neke vježbe. Poslušali smo ih vjerujući njihovim riječima, ali s vremenom je Srđanovo stanje postalo sve gore. Obišli smo sve moguće privatnike u Prijedoru, novca i živaca nisam žalila. Bila sam spremna na sve samo da mi dijete konačno ozdravi. Bili smo i u Banja Luci gdje su mu dali mider za kičmu i rekli da mora ići na operaciju u Beograd jer je krivina leđa uznapredovala. Srđan se užasavao operacije. Zbog pretrpljenog straha psihički je pao i bilo mi je teško da mu izmamim osmijeh na lice- priča nam sa uzdahom Radmila koja je za Samku i njene čudotvorne tretmane čula sasvim slučajno.


– Ona je bila moja zadnja slamka spasa. Sjećam se da bila sam na jednoj sahrani i prijateljica me upitala za Srđanovo stanje. Otkrila mi je da se u Ključu nalazi jedna poznata bioenergičarka i da mu ona može pomoći. I šta ću, pozovem Samku i dogovorimo prve tretmane. Sada kada malo vratim film unazad još uvijek ne mogu da vjerujem koliko nas je ta žena podigla i fizički i psihički.
– Već šest mjeseci Srđan ide na tretmane kod nje i njegova leđa sada super izgledaju. Jedva čeka na iduću terapiju i teško se rastaje od Samke koja se prema njemu odnosi kao prema rođenom djetetu. Uvijek je u čudu gledam kako radi – blagim dodirima fokusira se na mjesta gdje dijete ima problem. Srđan kaže kako on tokom tretmana osjeća protok energije i da mu prija. Kada je prvi put došao kod Samke jedno rame mu je bilo drastično više od drugog, a ona nam je rekla da mider slobodno bacimo u smeće jer mu neće trebati. Tako je i bilo.

– Samka je prvo uspostavila svoju dijagnozu, a zatim krenula na posao. Poboljšanje se na Srđanu vidjelo već nakon prvog tretmana. Dijete je odmah postalo sretnije, opuštenije, a njegova ramena su nakon svakog tretmana sve više dolazila u ravninu – priča nam Radmila.Skolioza kičme je takva bolest da je stopostotno izliječenje nažalost nemoguće, ali je simptome ipak moguće svesti na minimum. Svjesna je toga i Radmila za koju je Samka imala ohrabrujuće riječi.

Srđan i Radmila Erak

– Meni je najvažnije bilo da mi dijete ne završi na operacionom stolu, a to smo i uspjeli. On sada normalno funkcioniše, i izgledom je neprepoznatljiv u odnosu na period prije Samkine terapije. Nastavićemo sa tretmanima i ja sam uvjerena da će Srđanu Samkina moć pomoći i više nego što ja očekujem. Ne mogu vam opisati koliko povjerenja imam u tu ženu. Ona je njemu je ispravila kičmu, ulila samopouzdanje i vratila
osmijeh na lice – poručuje Radmila i dodaje da bi svako ko ima bilo kakvih zdravstvenih problema trebao da se Samki obrati za pomoć. Pokajati se sigurno neće.