SVI OTVORIMO ŠAMPON DA GA POMIRIŠEMO: EVO ZAŠTO TO NE TREBAMO ČINITI

Šamponi, regeneratori, mlijeka za skidanje šminke, micelarne vode i mnogi drugi kozmetički proizvodi na sebi imaju oznaku koja pokazuje koliki im je rok trajanja od trenutka kada ih otvorimo.

Znak izgleda kao otvorena kutija u kojoj se nalazi broj koji označava koliko mjeseci nakon otvaranja je taj proizvod bezbjedan za upotrebu.

Na primjer, ako u kutiji stoji broj 12, to znači da proizvod može da se koristi 12 mjeseci od trenutka kada ga otvorimo.

Ova oznaka nalazi se na poleđini svih kozmetičkih proizvoda, bilo da su to šamponi, sprejevi, balzami za usne ili kreme za lice i sjenke za oči.

Iako bi trebalo da daje jednu od najznačajnijih informacija o onome što kupujemo, informaciju o periodu ispravnosti, ova oznaka izgubila je poentu, prenosi Kurir.

Svako od nas, kada uđe u parfimeriju, u potrazi za savršenim proizvodom otvori i pomiriše sadržaj velikog broja bočica. Čim otvorimo šampon da bismo vidjeli kako miriše, njegovih 12 mjeseci počinje da ističe, što znači da onaj ko ga kupi najčešće nije prvi koji ga je i otvorio.