REFLEKSOLOGIJA POMAŽE KOD SVIH TEGOBA

Kod nekih stanja ili bolesti, problem može biti samo energetski, a da organska slika bude dobra što znači da organi nisu oboljeli ali da nemaju punu funkciju zbog nedostatka energije. Na takvim primjerima jasno vidimo važnost energije koje, kada nema, organizam strada, a ljekari nemaju objašnjenja ni lijeka.

redzep aura 299Znamo da je naša osobna energija pokretač svih organa. Dok je energije u ravnoteži, organizam funkcioniše besprijekorno. Narušavanjem energetske ravnoteže organi počinju slabije raditi stvarajući početne tegobe.

Cilj energetske terapije jeste da se poremećena energija organizma dovede u ravnotežu čime se stvara pretpostavka za punu funkciju. Na kraju tretmana od 60 minuta dobije se energetsko organska slika.

Bolesna, a nalazi savršeni?!

Kod nekih stanja ili bolesti, problem upravo može biti samo energetski, a da organska slika bude dobra, što znači da organi nisu oboljeli ali da nemaju punu funkciju zbog nedostatka energije.

Kao ilustraciju ovoga, spomenut ću slučaj žene, starosne dobi 48 godina. Zaposlena je, a na bolovanju je već tri mjeseca. Došla je kod mene sa kompletnim nalazima koji su pokazivali izvanredno zdravstveno stanje.

– Eto, vidite. Sve je u redu, nalazi su mi izvrsni, a meni do života nije – očajavala je u mojoj ordinaciji.

– Obuzimala ju je nemoć, tegoba i bol cijelog tijela. Imala je razlog za takvo stanje. Energetska slika bila je jako loša u odnosu na organsku koja je bila zadovoljavajuća za njenu starosnu dob.
Energetski debalans

Taj problem s energetskim debalansom, zvanična medicina, niti bilo koja alternativna metoda, ne može konstatovati ni dovesti u ravnotežu. Jedini način je energetska terapija sa napomenom da se ne radi o bioenergiji koja nema dodira sa ovom terapijom. Napominjem da zbog energetskog debalansa često farmaceutski proizvodi nemaju učinak.

Spomenut ću i slučaj žene (58 godina) koja je prije dolaska kod mene bila na atlas tretmanu zbog trnjenja ruku i bolova u desnoj nozi. Spomenute tegobe su je mučile dvije godine.

Energetsko organskom slikom, na kraju tretmana, konstatovan je energetski i organski debalans. Njeni bubrezi nisu imali punu funkciju zbog čega je stvoren kamen u desnom, a u lijevom bubregu pijesak. Preporukom i korištenjem ciljane biljne terapije i uz moje ostale terapeutske tretmane, za samo 30 dana svi problemi su stabilizovani i dovedeni u normalu.

SLUČAJEVI IZ PRAKSE

M. N. iz Travnika (46): 12 godina ruke i noge hladne k’o kod zmije!

– Gospođa je moju pomoć zatražila prije nekoliko mjeseci. Došla je sa problemom umanjene cirkulacije ekstremiteta za oko 40% što je prouzrokovalo hladne ruke i noge. U sred ljeta je spavala sa vunenim čarapama. Pored toga, pokrivala se dekama i jorganima, a često joj je društvo u krevetu pravio termofor. Nikako se nije uspijevala zagrijati.

– Dosta mi je ljudi nakon rukovanja znalo reći da su mi ruke hladne poput zmije – požalila mi se.

S tim je problemom živjela punih 12 godina. Sve što je znala od zvanične medicine do alternativne, iskušavala je. Ništa joj nije moglo pomoći. Ja sam joj bio zadnja stanica.

– Još ovdje da probam – rekla je, pa ako pomogne – pomogne. Ja dalje više neću tragati za lijekom. Nastavit ću život sa vunenim čarapama, termoforom..-požalila mi se, upitavši sa jako malom nadom, ima li joj pomoći.

Odgovorno sam kazao da ima i da neće brzo ići, ali će brzo osjetiti prve pomake što se i dogodilo. Za sedam sedmica, uz upotrebu biljne terapije, stanje se popravilo čak u tolikoj mjeri da mi je pacijentica javila kako sad bosa hoda po keramičkim pločicama u kupatilu i kuhinji. Još se ne može načuditi novonastaloj promjeni. Zaista, energoterapija čini čuda – priča Hanić.

D. O. (52) iz Zagreba: Ni operacija ne pomaže kod debalansa probavnog sistema

Pacijent D. O. (52) iz Zagreba je imao problema sa stomačnim tegobama. Radilo se tačnije o tankim crijevima na kojima je imao dvije operacije. Jedna operacija rađena u Zagrebu, a druga u Cirihu. Nakon operativnog zahvata, dobio je određene pomake, bilo je poboljšanja ali su ostali povremeni bolovi u stomaku i neuredna stolica.

Dolaskom kod mene, energetskom slikom konstatovan je debalans probavnog i upravljačkog sistema tako da tanko crijevo nije imalo punu funkciju. Intenzivnom terapijom od šest sedmica bez biljne terapije probavni trakt je doveden u normalu. Ali ne i završen. Spomenuta osoba je imala karcinom tankog crijeva. Moja je preporuka da jednom u mjesecu koristi energetski tretman kako bi održavao energetsku ravnotežu. Uspostavljenom energetskom ravnotežom male su mogućnosti oboljenja.

Gdje je sve učinkovita energetska terapija?

Tretman energoterapijom traje 60 minuta. Njena prednost u odnosu na sve ostale alternativne metode je mnogostruka. U jednom tretmanu od 60 minuta dobijete kompletnu dijagnostičku sliku lošeg zdravlja.

U istom tretmanu kada se konstatuje određen i problem ili problem na koji ste ukazali, obrati se posebna pažnja na otklanjanju tog problema. Početni rezultati vidljivi su najduže za sedam dana dok kod nekih problema istog dana.

Energetska terapija ima ogroman spektar pomoći. Postizanjem balansa u organizmu efektno se djeluje na:

Sprječavanje moždanog i srčanog udara
Mucanje
Glavobolje
Slaba cirkulacija
Bolovi u leđima, kukovima, koljenima, zglobovima…
Ukočen vrat, reuma, trnjenje ruku i mnogi drugi problemi

Kontakt Redžepa Hanića: 061/148-046.

(aura.ba/arhiva magazina Aura)