SVI IH IMAMO U TORBAMA ZA PLAŽU: PROŠLOGODIŠNJE KREME ZA SUNČANJE – DA ILI NE?

Sunce je sve jače, a vi imate samo zalihe starih krema za sunčanje. Sigurno se pitate mogu li poslužiti još jednu sezonu

Velike su šanse da negdje u ormaru imate kreme za sunčanje od prošle, ako ne i pretprošle godine. Svake godine čekaju iduću sezonu, a jesu li te kreme i dalje dobre za korištenje ili ne, otkriva She knows.

Ističe li kremama za sunčanje stvarno rok?

Naravno da neke kreme za sunčanje, baš kao i svi ostali proizvodi imaju na sebi napisan datum do kada se smiju koristiti. Neprofitna američka organizacija Mayo klinika tvrdi kako sunčane kreme mogu ostati u svojem originalnom pakiranju i do tri godine, ukoliko na njima ne postoji rok valjanosti, piše Net.hr.

Kada je vrijeme za bacanje kreme?

Prije nego otvorite kremu za sunčanje svakako provjerite postoji li datum isteka. Ako postoji i istekao je, bacite kutiju odmah. Nakon određenog datuma sastojci više ne djeluju jednako i pitanje je hoćete li ostati zaštićeni od sunca i UV zraka. Ako ste kremu za sunčanje cijelo vrijeme držali na suncu, ovo je još jedan siguran razlog za bacanje.

Vrućina i vlaga također bitno utječu na samu formulu kreme i smanjuju njenu funkciju. Isto tako, ako je krema promijenila boju ili teksturu vrijeme je za koš za smeće.

Nemojte riskirati i radije kupite novu kremu za sunčanje. Ne koštaju bogatstvo, a mogu vas spasiti od crvenila, oteklina i na kraju raka kože.