Svetko Košpić, doktor homeopatije i kineske medicine : MOĆ BILJNE TINKTURE ZA MIRNE ŽIVCE

Iz godine u godinu sve je više dokaza i potvrda da su priroda i ljudski rod ranjiviji nego što smo mislili. Njegovom razvoju pogoduje današnji užurban način života, sve duže liste obaveza, težnja za što boljim napretkom, sve veća briga oko egzistencije, pandemija…

Stres iscrpljuje organizam na psihičkoj i fizičkoj razini. Nebrojene studije su potvrdile da je on okidač za pojavu mnogih bolesti, od glavobolje, mučnine i probavnih tegoba pa sve do čira na želucu, astme, dijabetesa te srčanog udara i moždanog udara.
= Statistike pokazuju da je svakim danom sve veća potrošnja lijekova za smirenje, unatoč tome što njihova konzumacija organizmu donosi više štete nego koristi.Na ovu temu čuveni sarajevski doktor Svetko Košpić mogao bi napisati studije i studije. Tim prije što ima na stotine dokaza o uspješnom liječenju stresa i posljedica stresa prirodnim recepturama.

„Umjesto da pijemo lijekove, okrenimo se prirodi“ – poručivao je i poručuje ugledni sarajevski ljekar, te dodaje da se njegova receptura za „lijek“ protiv stresa pokazala kao veoma efikasna u borbi sa ovom pošasti. Doprinosi stabilnosti duha, a time i boljem kvalitetu života, a sve na zdrav i neškodljiv način.

Kaže, da je riječ o miksturi koja u organizmu ima ulogu inhibitora, “usporivača” različitih procesa u nervnom sistemu, a to je najvažnije za osobe koje su sklonije snažnijem odgovoru na stresore i stalno osjećaju pritisak, napetost, anksioznost.
Osnova su pčelinji proizvodi, te desetak posebno pripremljenih biljaka. Sve je rađeno na osnovu naučnih saznanja i u dosluhu sa savremenim dostignućima u ovoj oblasti.

Na kraju razgovora doktor Košpić, uz upotrebu ove biljne miksture, preporučuje primjenu nutritivne terapije, a to znači da što češće konzumiramo namirnica kao što su: pšenične klice, pivski kvasac, zob, naut i bademi.

Slučajevi iz prakse
Svetko Košpić je čitav svoj život posvetio brizi o zdravlju ljudi. Penziju je zaradio u sarajevskim „Domovima zdravlja“, poznat je kao stomatolog koji je umjesto injekcija pacijentima preporučivao homeopatske lijekove. On ima i prirodno rješenje za stres! Njegove miksture su se pokazale kao sjajan čuvar zdravlja, psihe i živaca. Zabilježili smo nekoliko uspješno riješenih slučajeva iz njegove prakse.

MAJCI DVOJE DJECE NIJE BILO DO ŽIVOTA
Merima A. je mlada žena, fakultetski obrazovana, majka dva sina; jednom četiri, drugom dvije godine. Imala je divan brak.

Odjednom sve je puklo. Povukla se u sebe, bila je umorna od života, sve joj dosadilo i sve joj smetalo.
Kod nje je bio nekakav psihički naboj iznutra koji je tjerao na suicidne ideje. Jedno vrijeme je koliko toliko psihu održavala medikamentnom terapijom.
Na molbu njenog zabrinutog muža pripremio sam „Miksturu za živce“. U roku od tri mjeseca postala je ona stara vesela žena koja uživa sa svojom porodicom.

KAD DUŠA ZABOLI
U današnjem ubrzanom tempu dovoljna je samo jedna jača pometnja pa da čovjek postane žrtva stresa. To je bio slučaj i Dragana Lj. sa Pala.
On je bio pun strahova; uglavnom je to zbog političkih i društvenih prilika u svijetu i kod nas. Bio je pred otkazom, a supruga u poodmakloj trudnoći, majka imala nezgodan pad niz stepenice.
– Duša me boli, ne mogu da spavam, ne jedem, u meni sve ključa – požalio se Košpiću.

Nakon jednomjesečnog uzimanja Košpićevog „lijeka za smirenje“ došlo je do poboljšanja njegovog fizičkog i psihičkog zdravlja. Oslobodio se svih tih strasova, a samim tim i stresa.

RJEŠENJE ZA „SLONOVSKE NOGE“
Ako smo često izloženi stresu, tijelo je stalno napeto i vremenom se iscrpljuje i slabi, pa postaje podložno za različita oboljenja, od povišenog pritiska i slabije probave, do bolova u mišićima, glavobolje, češćih infekcija i depresije.
Kod jedne Svetkove pacijentice pojavile su se alergije, problemi sa disajnim putevima, te jako i nekontrolisano kašljanje, a da se nikako nisu mogli otkriti „okidači“ za tegobe. Uz to imala je vidno otečene noge, takozvane „slonovske noge“.
„Dao sam joj „miksturu“. Moram priznati da su rezultati bili neočekivano dobri. U roku od deset dana otok na nogama povukao. Ona je za vrijeme uzimanja ove terapije non stop imala nagon za mokrenjem. I kašalj se smirivao. Danas su sve te njene tegobe samo ružna i bolna uspomena – ispričao nam je dr. Košpić.