Sveta biljka starih Egipćana i Grka: Majčina dušica usporava starenje i liječi urinarne infekcije

Majčina dušica i med su dva sjajna prirodna sastojka koja se koriste godinama za respiratorne probleme.

Ovaj  nevjerovatan prirodni lijek u veoma kratkom roku će vam pomoći da se izborite sa bilo kakvim respiratornim problemima. Pluća i respiratorni sistem su vrlo važni dijelovi tijela. Pluća moramo održavati u dobrom stanju, što je naročito bitno za pušače.

Majčina dušica je vrlo česta biljka koja se uglavnom koristi u tjesteninama, sosovima, supama ili za mariniranje mesa. Ona također ima brojna ljekovita svojstva.

Majčina dušica se koristila u starom Egiptu za očuvanje zdravlja ljudi, a kasnije su je i Grci veoma cijenili kao sastojak.

Ova biljka sadrži fitohemikalije poput gorkih tanina, esencijalnih ulja, flavonoida i saponina. Ulje ima antimikrobna svojstva i pospješuje imunitet.

Antioksidanti koji se nalaze u majčinoj dušici nam mogu pomoći protiv ranih znakova starenja, što je čini jednim od omiljenih sastojaka za kozmetičke preparate.

Kada se majčina dušica uzima interno, dobra je za respiratorne bolesti, uništava parazite, uklanja probleme sa varenjem, urinarne probleme i tako dalje.

Napravite sami prirodni lijek za respiratorne probleme

Sastojci:

1/4 tegle  meda

– 20g sušene majčine dušice

Prije svega ubacite majčinu dušicu u teglu sa medom i dobro promiješajte. Zatim držite teglu na toplom mjestu tokom naredne dvije sedmice. Nemojte zaboraviti da s vremena na vrijeme promiješate sadržinu tegle. Nakon dvije sedmice ocijedite mješavinu.

Preporučljivo je da uzimate ½ kašike ove mješavine dva puta dnevno kako biste tretirali respiratorne bolesti.

(aura.ba)